Foto: eva53
Keď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej Zobraziť celý popisKeď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej mäsovej polievky. Ja so si na jeho recept spomenula, keď sa mi do rúk dostal nový druh rezancov pre uponáhľaných. Hotové za minútu,nerozvaria sa, nezlepia a zasýtia .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na troške oleja krátko orestujem jarnú cibuľku s vňaťou,kto má rád nechrumkavú cibuľku, pridá ešte 2 minúty
-
2
pridám 2 vajíčka zo slovenskej slepačej farmy
-
3
zamiešam,osolím,okorením
-
4
shirataki vyberiem z obalu,asi minútu preplachujem pod tečúcou studenou vodou a vložím na 1 minútu do vriacej neosolenej vody,po minúte zlejem cez cedník a opláchnem v studenej vode
-
5
vsypem na panvicu k vajíčkam,spolu zamiešam
varecha.pravda.sk/recepty/-kapustove-slize-s-prazenicou/6...