Foto: pusta
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry, najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru Zobraziť celý popisMali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry, najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru boli výborné rezne.
príprava
na 90-100 °C
Suroviny
1 ks |
|
150 g |
|
150 - 200 ml |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 CL |
|
1 zväzok |
|
podľa chuti |
|
1 CL |
|
podľa chuti |
|
na zahustenie podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
600 g |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Karfiol som očistila, rozobrala na ružičky, umyla, uvarila vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila a nechala na cedníku odkvapkať dobre z vody, zatiaľ som nastrúhala parmezán na jemnom strúhadle, uvarené ružičky som roztlačila na drobné kúsky,...
-
2
...okorenila čerstvo mletým čiernym korením, muškátovým kvetom, pridala som nastrúhaný parmezán, posekanú petržlenovú vňať,...
-
3
...vajcia, mlieko, premiešala spolu, pridala som múku a prášok do pečiva,....
-
4
...premiešala, zahustila strúhankou...
-
5
...na tvárnu hmotu, nechala odležať asi 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute,...
-
6
...v horúcom oleji som vypražila rezne z jednej...
-
7
...i z druhej strany pekne do červeno - hneda a do chrumkava,...
-
8
...vypražené rezne som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
-
9
Podávala som s domácou tatárskou omáčkou a varenými novými zemiakmi poliatymi rozpusteným maslom a posypanými posekanou petržlenovou vňaťou.
-
10
Bola to chutná a rýchla jarná večera, ak som vás inšpirovala, poteší ma to, v tom prípade prajem Dobrú chuť :-)
dakujem za pochvalu receptu.
pridávam link z môjho receptu na Toreceptoch.sk:
www.toprecepty.sk/recept/1632-domaca-tatarska-omacka/...
dakujem za pochvalu receptu.
vážim si veľmi tvoju pochvalu a tvoje hviezdičky :-)
dakujem ti veľmi pekne.
spokojne si daj k týmto rezňom jogurt, ale sú aj veľmi chutné diétnejšie verzie domácej tatarky, naozaj si môžeš vybrať podľa seba.
dakujem za pochvalu.
veľmi si cením tvoju pochvalu i 5* a dakujem ti.
a máte pravdu, aj mne sa tak vidí.
dakujem za pochvalu.
a tu zase je, aj to viem určite, lebo som ju robila ja sama, len som nepridala k tomuto receptu na karfololové rezne recept na tatarku.
---UPRAVENE REDAKCIOU---
inak toto je recept nie na tatarku, ale na karfiolové rezne, ak ti to náhodou uniklo.
toto nie je recept na tatarku, ale na karfiolové rezne a bodka.
som rada, že sa ti môj receptík páči :-)
ten šalát s poľníčkom si viem k nemu výborne predstaviť :-)
aj z rukoly.
dakujem ti za pochvalu.
som rada, že tebe sa recept páči.
dakujem za pochvalu.
dakujem.