
Smotanové rožteky
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem z kade. Zvykla som piecť tieto rožteky...

Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky
Tento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV. zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda...

Náhrada parených buchiet
Keďže mi ostal kus domácej knedle z obeda, napadlo ma prečo ju nevyskúšať na sladký spôsob....

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Papriky s vajíčkom
Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže...

Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.

Čučoriedkový čokoládovo-tvarohový koláč
Na cesto najprv rozpustím v kastróliku maslo s čokoládou nad vodným kúpeľom. Vsypem kryštálový cukor a...

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...

Nemecká polievka
Je to vlastne zemiaková krémová polievka. Keďže recept som našla v nemeckej brožúrke receptov, nazvala...

Pečené buchty bez mlieka
Pripravime si klasicke kysnute cesto len s obmenou kde sa nahradi mlieko vodou. Vypracujeme si pruzne cesto...

Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

Kalerábové pyré
Ochutnala jsem v Anglii před mnoha lety a mám ho velice ráda. Jemná, příjemná...

Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...

Dobošová tortička pre vnúčika
Dobošovú tortu majú radi všetcia v rodine a tak som zohnala recept od kamošky a upiekla som...

Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...

Taštičky s višňovým džemom
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho...

Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...

Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...

Letný ovocný dezert
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do...

ANZAC keksy
Nazov tychto keksov ANZAC je skratena forma z nazvu Australia New Zealand Army Corp (Australsko Novo Zealandske...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Ragú polievka s drožďovými haluškami
V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila,...

Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...

Premiérové rožky
Toto nie sú rožky pána premiéra, toto sú moje premiérové rožky... prvý krát som totiž...