
Zemiakové lokše
Recept mám z časopisu "Dorka", na ktorý si určite dobre spomínate. V našej rodine patrí...

Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou
Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?...

Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Parené buchty plnené marhuľami
Je čas marhúľ, tak sa ich snažím v kuchyni využiť. Dnes som robila sýtejšiu ragu...

Poğaça/Poača
Plnené syrom, cibuľou a petržlenovou vňatou. Jednoduché a dobré, vhodné na piknik aj výlety...

Sušené jabĺčka bez sušičky
Keďže nemám sušičku na ovocie /ani sa mi nežiada ju kúpiť/ a mávame jabĺčka niekedy aj "naviac",...

Narodeninová torta
Posielam foto narodeninovej torty z odpalovaného cesta. Každý si môže zvoliť recept aký má už osvedčený. Upiekla...

Džatky po našom
už tu pár receptov na džatky je, aj tak som sa rozhodla pridať ten náš, ...

Parížske tyčinky
Tento recept mám vystrihnutý z časopisu a nalepený v písanke. Prezerala som si fotky, ktoré...

Pečená krkovička na horčici s červenou kapustou
Pečené krkovička na horčici s červenou kapustou.

Indická samosa s čatní
Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si...

Parádny paprikáš s nokerľami
Pamätám si to ako dnes - keď sme , cez letné prázdniny, niekedy okolo roku 1975 ,...

Voňavé orechové rezy
Jeden z obľúbených orechových zákuskov pre tých, ktorí majú radi niečo sladké.

Rýchly jablkový koláč
Už som si nachystala k televízoru slané tyčinky. Potom ma napadlo , že by nebolo...

Nakladaný syr s medvedím cesnakom
syr s bielou plesňou + vlašské orechy + medvedí cesnak = nebíčko v papuľke :)

Kakaová roláda bez múky
Polovinu cukru ušleháme se žloutky, polovinu s bílky na tuhý sníh a opatrně vmícháme kakao. Ušlehanou...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Kuracie prsia s broskyňou, nivou a praženými mandľami
Veľmi obľúbené jedlo v našej rodine.

Pekárkine pečené koleno
Pri mojej poslednej návšteve v historickom meste Eger, sme sa cestou domov zastavili v , ,...

Prekladané kysnuté cesto-makovník
Obyčajne pečiem makovník z bežného kysnutého cesta. Ale našla som tento recept v starom receptári, v ktorom...

Záviny s tromi plnkami
Rada pečiem z kysnutého cesta. Dnes som spravila orechový a kakaový závin a jeden so slivkovým...

Jablkovo-škoricové koláče
Do vlažného mlieka som dala cukor, sušené droždie a nechala som chvílu odstáť.

Kváskový chlieb pšenično - ražný s celozrnnou múkou
Založila som kvások a skúšala piecť chlebíky. Prečítala som si množstvo receptov a kombinovala ich rôznymi...

Zdravší karfiol bez vyprážania
Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....

Zemiakovo-pomarančové pyré so šalviovým maslom
Sladké zemiaky - batáty - pochádzajú z Ameriky. Ich dužina obsahuje veľa betakaroténu, ktorý je...

Kapustova polievka za 15 minút
Je to jedlo v jednom hrnci v kuchte je hotové za 15 minut.

Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Škoricový pletenec
Cesto: Do vlažného mlieko som naliala roztopené maslo. Pridala som vajce, cukor a vanilkový cukor....

Poľský Bigos
Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu,...