
Bravčové rezne v cestíčku z kyslej smotany
Na dnešný deň, oddychový a rýchly obed, ktorým potešíte doma aj náročných.

Rýchle bezlepkové muffiny :-)
Tento recept mám už dosť dávno. Je to recept na bezlepkových brumíkov, ale keďže sa...

Pečené zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom
Časť z nich som piekla na panvici, časť nasucho v rúre. Hádajte, ktoré mi...

Paradajková šťava zaváraná
Niekedy sa mi zdá, bez urážky, že naše predchodkyne v kuchyni robili veľa vecí zbytočne...

Kysnuté lievance ako od babičky
Ak použijeme čerstvé droždie (cca polovicu kocky), rozdrobíme ho do polovice vlažného mlieka, ďalej v...

Rybacia polievka
Toto je overený recept, ktorému za obeť padli generácie kaprov. Polievku okrem kapustnice...

Rusle
Keď sú prebytky, treba ich zužitkovať...

Juhoslovanský krémeš
tento koláčik pečiem už niekoľko rokov, je to známy recept, je aj v knihe...

Gazdovská pochúťka na plechu
Kúsok mäsa, slaniny, kopu zemiakov, jeden plech a pochúťka je na svete.

Osviežujúca polievka minestrone
Hneď ako sme prvýkrát uvarili túto polievku, zaradila sa medzi najobľúbenejšie. Akokoľvek sofistikovane môže taliansky...

Kuracie prsičká na hubách
Receptík som si vymyslela 5 minút pred prípravou, veľmi jednoduchý a hlavne rýchli obedík, ...

Karfiol ako mozoček
Dávno som to nejedla a netuším prečo, však je to také dobré! :-))) Ale včera som...

Živánska pochúťka
Dobrý deň. Posielam náš obľubený receptík ktorý pripravujeme pri rôznych akciách.

Pudingové šatôčky z lístkového cesta
Všetky asi dobre poznáme otázku: "mami, nemáme niečo sladké?" U nás sú pudingové šatôčky zárukou, ktorá...

Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...

Paradajková omáčka - dobrá rada
Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme vodou.

Dvojfarebné kocky
tento výborný zákusok poznajú asi všetci, len ja som ho trochu vylepšila /vlastne moja mamina :)/

Zdravá brokolicová polievka bez smotany
Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a...

Jahodová zmrzlina
Domácu zmrzlinu robím celkom bežne, dokonca mám aj zmrzlinovač. Použila som ho iba raz a...

Risotto con funghi, teda s hubami
Toto je recept na talianske rizoto, ktoré som robila podľa Emanuela Ridi-ho ... výborné, ...

Viedenská knedľa
Tento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, ...

Čalamáda ktorú ľúbime
Všetko nakrájame a zalejeme nalevom ktorí pozostáva octu cukru a borkénu. Necháme 2 hodinky postáť a plníme...