Rýchle bezlepkové muffiny :-)

andrea3 - fotkaandrea3, 20. septembra 2011
Rýchle bezlepkové muffiny :-)
Foto: andrea3

Tento recept mám už dosť dávno. Je to recept na bezlepkových brumíkov, ale keďže sa mi doteraz nepodarilo zohnať formu na brumíkov, tak to Zobraziť celý popisTento recept mám už dosť dávno. Je to recept na bezlepkových brumíkov, ale keďže sa mi doteraz nepodarilo zohnať formu na brumíkov, tak to pečiem ako muffinky. Je to veľmi rýchly a chutný recept a za polhodinku máte hotovo :)

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

2.5 dcl
1 dcl
0.5 dcl
1 ks
1/2 sáčku
1/2 sáčku
1 dcl




Postup

  1. 1

    Všetky prísady jednoducho zmiešame a dáme do formy na muffiny. Ja si dávam do formy košíčky a cesto lejem do košíčkov. Muffinky majú potom pekný tvar. Plňte max. do 3/4 košíčkov, lebo dosť narastú.

  2. 2

    Dáme piecť na 160 C pri teplovzdušnej funkcii alebo na 180 C pri dolnom a spodnom ohreve. Pokiaľ chceme dovnútra schovať nejaké prekvapenie, tak pár minút zapečieme a do každej dáme buď čokoládku, cukrík alebo nejaké drobné ovocie - maliny, čerešne a pod. Či sú upečené skúšam špáratkom, ale trvá to asi 20 minút.

  3. 3

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

monicka2011
Áno tento recept poznám. Aj ja ho používam.Mafinky sú veľmi chutné!Ja som tento recept našla na web.stránka minibazár.Možno ste ho tam dali práve vy :) . Mafinky sú veľmi chutné!!!
aaandrejka
tento recept bezne robievam do brumikovej formy (zvyknu ju mat obcas v akcii v lidli) a su skvele, zatial nam najviac chutili z jizerky
pralinkama
Andrejko - ty muffinky z B? B používám jen na kynuté, ale ráda vyzkouším změnu :)
alinka13
Tak ja som tento receptík vylepšila o kyslú smotanu a šťavu z jedného citróna. Samozrejme potom išlo trošku viac múky do receptu. Absolútne famózne! :) Ďakujem za recept, už budem piecť len podľa neho, lebo väčšinou sa mi nedarilo piecť z bezlep.múky :) Ale tieto sú nadýchané, krásne, mäkkučké. Mňamka :)
1x aliro
aliro
alinka13- môžem Vás poprosiť o presný pomer dodaných surovín, konkrétne koľko kyslej smotany a citrónovej šťavy k danému receptu?
bebinko
muffiny sú super pred chvíľou som ich dopiekla :) keďže nemám múku Schär MIX B tak som použila Schär Mix it!universal a bezlaktózové mlieko:)teraz skúšam práve žemličky od vás tak dúfam že sa mi podaria :)
jaricka
skusala som, su naozaj vyborne a este k tomu aj velmi rychle :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia