Foto: rennatte
S dcérou mávame čokoládové dni a vtedy vznikajú aj takéto recepty.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny,
-
2
za stáleho miešania prilejeme rozpustenú čokoládu (asi 3 PL si odložíme)
-
3
striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov
-
4
cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a rozotrieme, dáme piecť
-
5
odloženú čokoládu rozotrieme na kúsok papiera na pečenie a dáme do chladničky
-
6
po upečení ešte horúci plát aj s papierom stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
-
7
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a prilejeme polovicu rozpustenej čokolády
-
8
odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
-
9
maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
-
10
pridáme zvyšok rozpustenej čokolády a došľaháme
-
11
vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme džemom a krémom, necháme si aj na vonkajšiu stranu a zdobenie
-
12
znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, natrieme aj z vonkajšej strany a posypeme kakaom, roládu preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke,
-
13
z chladničky vyberieme stuhnutý plát čokolády a pokrčíme ho aj s papierom v rukách, tým sa nám poláme čokoláda, vysypeme do misky a tou dozdobíme roládu
Diskusia k receptu