Foto: pacik
Jednoduchá, ale chutná polievka z domácich surovín ...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu dáme do vody, pridáme korenie, bobkový list, trochu osolíme a varíme do mäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a so soľou a troškou rasce uvaríme v druhom hrnci do mäkka a ocedíme. V kastróliku na masti zapeníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme červenú papriku, rýchle zamiešame a zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme.
-
2
Do mäkkej kapusty pridáme paradajkový pretlak, zásmažku, ak uznáme za vhodné ochutíme troškou kečupu a necháme prevariť.
-
3
Potom pridáme uvarené zemiaky. Nevaríme ich v polievke preto, že v kyslom prostredí sa varia neskutočne dlho (ak vôbec zmäknú). Podľa potreby a vlastnej chuti dosolíme a ochutíme cukrom a mletým čiernym korením.
-
4
Dobrú chuť ...
Diskusia k receptu