Polievka z kyslej kapusty fotorecept

pacik - fotkapacik, 12. februára 2013
Polievka z kyslej kapusty (fotorecept)
Foto: pacik

Jednoduchá, ale chutná polievka z domácich surovín ...

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  pohár 370 ml
4 ks (veľké)
1  pohár 200 ml
1 + 1/2 lyžica
1 lyžica
 stredne veľká




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu dáme do vody, pridáme korenie, bobkový list, trochu osolíme a varíme do mäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a so soľou a troškou rasce uvaríme v druhom hrnci do mäkka a ocedíme. V kastróliku na masti zapeníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme červenú papriku, rýchle zamiešame a zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme.

    Polievka z kyslej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mäkkej kapusty pridáme paradajkový pretlak, zásmažku, ak uznáme za vhodné ochutíme troškou kečupu a necháme prevariť.

    Polievka z kyslej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme uvarené zemiaky. Nevaríme ich v polievke preto, že v kyslom prostredí sa varia neskutočne dlho (ak vôbec zmäknú). Podľa potreby a vlastnej chuti dosolíme a ochutíme cukrom a mletým čiernym korením.

    Polievka z kyslej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť ...

    Polievka z kyslej kapusty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jerica
Nemá chybu , s kyslej kapusty som nevarila , túto si spravím , hlavne všetko domáce , žiadna "vegeta" .
ebaka
chválim...super polievočka,vhodná do dnešného sychravého dňa....robím presne ako ty
elena1
Všetky suroviny mám doma , takže zajtra varím.
staja
Zaujímavá kombinácia, určite skúsim. Všetky suroviny domáceho pôvodu sú doma, kečup nerobím, nemusí tam byť a na tú chuť som zvedavá.
ppokia
aj si mi spravil chute , tiež sme ju robievali, veru si urobím, vďaka za pripomenutie.
garanco
No!!!...vyzerá veľmi chutne, všetko potrebné na jej uvarenie mám v komore, takže dnes bude na obed.
pacik
Ďakujem za komentáre, dúfam, že tým, ktorí si ju uvaria, bude chutiť tak, ako nám :-)
garanco
Bola na obed, naozaj chutila veľmi dobre, aj keď som sa trochu bála tej kombinácie kyslej kapusty a paradajkového pretlaku. Určite ju budem variť častejšie.
pacik
Kto ma veľmi kyslú kapustu, môže ju pred varením prepláchnuť vodou na sitku, ale aj pridanie cukru na záver kyslosť zjemní...
turistka
@Pacik , práve podľa Tvojho vzoru varím, mám od kamarátky domáci kečup a tak bude na zajtra, kapustová je dobrá na druhý i ďalší deň.
boise
@pacik ďakujem za recept, dnes ma doslova zachránil, keďže chladnička zívala prázdnotou. Ale kapustu a pretlak mám vždy, aj zemiak sa nájde, takže paráda :) mňam
hviera
Ja varím zemiaky spolu s kyslou kapustou, a sú síce iné, ale mne to také chutí. zvonku sú trochu tvrdšie, ale výhoda že sa nerozpadávajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia