Bravčové rezne
Bravčové rezne

Bravčové rezne v cestíčku z kyslej smotany

olinecka - fotkaolinecka, 17. januára 2021
Bravčové rezne v cestíčku z kyslej smotany
Foto: olinecka

Na dnešný deň, oddychový a rýchly obed, ktorým potešíte doma aj náročných.

30 minút
príprava

Suroviny

5-6 ks (alebo kuracie)
3 ks
3 PL
1 PL
5-6 strúčiky
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové alebo kuracie rezne umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou. Plátky naklepeme z oboch strán. Okoreníme mletým čiernym korením, dochutíme soľou.

  2. 2

    Vajíčka vymiešame do penista, pridáme kyslú smotanu, Solamyl a pretlačený cesnak.

  3. 3

    Každý rezeň obalíme v hladkej múke z oboch strán. Potom ponoríme do cestíčka a dáme na rozpálený olej, vysmážame z oboch strán do zlatista na miernom plameni 7-8 minút.

  4. 4

    Po vybratí dáme na kuchynskú papierovú utierku, necháme odkvapkať olej. Podávame so zemiakovým pyré, šalátom alebo dnes u nás zemiakový šalát v marináde. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

trencanka
Tak tento recept nepoznám. Vajíčka vymiešať do penista? Myslíte vyšľahať mixérom, či len vidličkou?
haji
Pěkný receptík, prudce jedlé foto! Vsadím se, že mně by se těstíčko oloupalo. Vždy s těstíčkem těžce bojuju. Nu což, kdo umí, ten umí!
kvakac
Dnes boli - to som si pomastil bruško. Také na tri štvrte taniera ani zemiaky sa skoro nezmestili na tanier. Dal som do cestička bravčovú krkovičku.


1x haji