Domáce rožky

mimka946 - fotkamimka946, 13. mája 2013
Domáce rožky
Foto: mimka946

Moje prve :)

Suroviny

500 g
2 čl
50 ml
50 ml
Kvások:
1/2 kocky
150 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime kvások z mlieka,droždia a cukru a nechame vykysnuť.

  2. 2

    Muku,sol,olej,vodu si dáme do jednej misky a pridame vykysnuty kvások.Vymiesime nelepive cesto a dame na 40min vykysnúť.

  3. 3

    Rozdelime na 15 časti a nechame 10min podkysnut.Kazdu cast rozvalkame do ovalu a stočime.

  4. 4

    Dáme ich na plech,potrieme slanou vodou (30ml vody + 1/3čl soli).Pečieme pri 220 stupnoch 10min a potom pri 180 dalsich 8 minút.

Diskusia k receptu

nika72
už len zahryznúť ....vyzerajú skvele ;-)
ariela6
mimka tie sa ti ale podarili si velmi šikovne ani na som ešte rožky nepiekla ale skusim podla teba dufam že budu take pekne ako tvoje a aj chutne
boxik
Pekné rožky , ak sa ti ešte podarí partnerovi, alebo budúcemu partnerovi,
pripraviť ich na raňajky do postele máš to u neho vyhrané.
tatranka
Tvoje prvé,ale môžu konkurovať aj pekárom.Veľmi vydarené a pekné.
baba
Mimka, obdivujem Ťa, že také 18-ročné dievča má chuť piecť rožky.Určite sú vynikajúce a môžu konkurovať tým gumovým z obchodu.
nesi
Sú krásne a určite aj chutné vyskúšam a napíšem aké boli :-D dúfam že ich budem mať aj já také ako Ty
beatabs
teraz akurát pečiem ale toho mlieka je tam málo treba pridať ešte 150ml a trocha múky
04dimension
Aj ja som ich dnes vyskúšala, len droždie som dala sušené, pretože čerstvé nebolo poruke. Naozaj skvelý recept, určite budem piecť častejšie ;-)
emilia25
to cesto ma byt take tvrde?lebo robievam dost casto kysnute cesto,ale podla toho receptu som mala ako beton.musela som dat viac vody
swanprincess
Akurát som piekla. Musím veľmi pochváliť, naozaj patria k tým najlepším, čo som kedy skúsila. Tiež sa mi zdalo málo tekutého na to množstvo múky, tak som trochu vody pridala a cesto bolo fajnové. Takže ďakujem krásne za receptík, budem robievať :))
weshak
No ja som ich dnes robil uz druhykrat a uz druhykrat som ich mal take tenke volake nedokysnute, skorej ako pizza stangle.. Neviem preco..
miskalka1
Práve som ich dopiekla, že nech má drahý čerstvé raňajky po nočnej :) Robila som ich z celozrnej múky a sú super. Cesto mi síce veľmi nevykyslo, neviem prečo, sú také tenšie a nie také pekné ako tvoje. Ale chuťovo su super :)
inguska42
dnes som ich piekla aj ja cesto bolo dobré ,tiež som pridávala vodu bolo dosť tuhé,,,no pre pekárky čo nikdy nepiekli by som asi podrobnejšie opísala ako ich robiť,,,ak môžem treba ich stočiť tou kratšou stranou oválu vtedy budú krásne a skvelé,,,moje sú síce teraz tenké no chutia veľmi dobre,,,pekný večer,,,
sladoled24
Dobry den poradite mi rozteky boli chutne ale polka drozdia nevykysnute cesto rozteky tenke no chutovo dobre...Zijem v uk a chcela by som ich spravit spravne...nieje malo tekutin????prosim o radu
obor123
Na 500g múky 0.5 droždia nie je málo. Ja si myslím, že aj tekutina je primerane. Ovšem závisí aj od kvality múky. To vidíš, ak je cesto husté pridáš tekutinu a naopak ak riedke tak pridáš trochu múky. Ešte má napadá otázka. Myslí tí cesto na teplom mieste, bez prievanu?
sladoled24
DOBRY...JASNE ZE DAVAM DO PREDHRIATEJ RURY ESTE AJ ZAKURIM....MALA SOM DAT VIACEJ VODY MOJA CHYBA PODLA MNA...JE TAZSIE PRACOVAT S ANGLICKYMI SUROVINAMI....ALE TAK AJ TO SA MOZE STAT AJ NAJLEPSEJ PEKARKE:)ALE ZLYHALA SOM NO POUCILA SA:)DAKUJEM AJ TAK TO NEVZDAM:)
obor123
@sladoled ,správny pristup. Teraz sa Ti to nepodarilo podľa tvojich predstáv. Nič sa nedeje. Treba skúsiť znova, asi aj tušiš, kde si spravila chybu. Nabudúce sa Ti to potvrdí alebo nie. Len skúšať, aj s praxou sa učíme. Držím palce.
monika250
Podla tohto receptu som taktiež skúšala moje prvé :D Cesto bolo kus tuhšie, tak som pridala ešte trochu vody a potom bolo fajn :) Len by som odporúčala asi rozdeliť na menej časti, z 15 som mala také minirožteky. Ja som použila špaldovú múku a boli naozaj chutné :) Ďakujem za recept :)
kikisasa
Pri spracovavani cesta uz bolo jasne, ze niečo nie je celkom v poriadku :) Porovnala som recept na rozky z inej stranky, bol z 1 kg múky, ale inak uplne presny. Vody treba ale 150 ml, asi doslo pri prepise receptu k chybicke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia