Karfiol ako mozoček fotorecept

jody - fotkajody, 3. júla 2011
Karfiol ako mozoček (fotorecept)
Foto: jody

Dávno som to nejedla a netuším prečo, však je to také dobré! :-))) Ale včera som si na to spomenula a nemala som pokoja, kým som to nespravila. Tentoraz som namiesto obligátneho čierneho korenia použila dve iné koreniny. Skúste, možno tým budete takí posadnutí ako ja... :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Spolu uvaríme karfiol a zemiaky, ten karfiol trošku dlhšie, novým zemiakom stačí 10 minút. Vývar použijeme do polievky. Ja som si to pripravila deň vopred, takže na druhý deň bolo okrem iného aj treba zohriať zemiaky. :-)

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozpustíme na slabom plameni trošku masla...

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...šupneme doň zemiaky, pozohrievame, posolíme, obalíme maslom a nakoniec pridáme za hrsť čerstvej vňate. Zemiaky rovno naservírujeme na taniere a pokračujeme s tou istou panvicou.

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpustíme ďalší plátok masla, pridáme k nemu za lyžicu oleja a osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku do zlatava.

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prisypeme k nej kari korene a spolu popražíme. Dala som len malú lyžičku, ale mohla som aj viac. Hádam nabudúce, čiže zajtra. :-)))

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme na menšie kúsky pokrájaný karfiol a dobre prehrejeme a posolíme.

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do zmesi capneme zo dve vajíčka (závisí od porcie), stiahneme teplotu a miešame, kým nestuhnú.

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No povedzme, že takáto konzistencia je ok. :-)))

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a už len nadelíme na taniere, posypeme štipľavou paprikou (poprípade čiernym korením, bielym korením, muškátovým orieškom alebo kvetom... alebo čímkoľvek iným), k tomu ešte misu šalátu z čerstvej zeleniny a... dobrú chuť. :-)

    Karfiol ako mozoček (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Presne tak, @jody , aj ja som to dávno nejedla, ale viem prečo. totiž,moj priateľ to nemá rád, ale ja si to aj tak pripravím. Ďakujem za pripomenutie. Inak, krásne fotky.
frezia68
A presne to robím zajtra na obed s hlávkovým šalátom :-)))
jody
@dorisa , ani ten môj to neje, takže on obedoval kuracie krídla a ja toto. :)
@fr ézia, a ja tiež! :-)
sylvinka
U nás to tiež nikto neje,ale ja si to urobím sama pre seba. Aspoň mi viac ostane!:-)))
rolfynka
a ja som to este nevarila ani nejedla ale spravim si karfiol mam rada
jody
@enerrgizer , už som chcela napísať, že toto jedlo asi neobľubuje žiaden chlap, ale spravil si mi škrt cez rozpočet... :-)))
evanaaa
Môj muž to je, ak to urobím, aj keď má omnoho radšej vyprážaný, tak raz za čas....Dávam ale viac vajíčok, aspoň štyri na jeden karfiól. Ale nevarím dlho, za 10 min. je až moc mäkký, skôr naopak, tie nové zemiaky mi trvali raz toľko. Ani ich moc rada nemám, radšej staré. Niekto sa tešievca na nové zemiaky, aj nie, ako som ale zistila, nie som jediná. Nemajú chuť a sú tvrdšie ako staršie, včera som ich varila a dala do rúry, neboli bohvieako mäkké. Ale karfiol na mozoček mám rada.
marienka44
@Jody , tie zemiaky si varila v jednom hrnci spolu s karfiolom? Bola to potom papracka oddelit ich, pracne separovat. :-) Uz som zabudla na toto jedlo, najblizsie si ho pripravim.
jody
@evanaaa , ja mám rada nové zemiaky, sú inakšie ako tie staré, ale oboje sú dobré na niečo iné, z nových napríklad placky nespravím. Ale ja ich vždy varím cca 10 minút, inak by sa mi rozpadli a potom po scedení ešte v hrnci dôjdu...
@marienka 44, áno v jednom hrnci, karfiol bol na veľké kusy a zemiaky celé, takže separácia bola jednoduchá... :-)))
nesi
jody po toľkých rokoch som klikla práve na tvoj recept a už karfiol mám uvarený aj zemiaky v šupke tak už iba dorobiť a ide a obedovať