Vianočné sucháre fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 1. decembra 2011

Moje obľúbené vianočné chrumkanie :-)

20 minút
príprava
40+35 minút
na 180,120 °C

Suroviny

Na 1 srnčí chrbát:
5 ks
150 g
150 g
60 g (vlašské, lieskové...)
60 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme - zvlášť. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme do tuha - trvá to dlhšie, ale sneh musí byť úplne tuhý. Potom pridáme múku a varechou premiešame. Do tohto cesta primiešame celé orechy a mandle. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca. 40 minút. Ešte horúce cesto aj s formou zabalíme do alobalu do druhého dňa.

  2. 2

    Až tu som začala fotiť, prepáčte! Takže... cesto vyklopíme na dosku a krájame tenké plátky (ide to ľahko, orechy a mandle zmäkli) ,....

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....ktoré potom rozložíme na plech (ja som ho vyložila alobalom, nemusí byť) a sušíme v rúre na 120 C cca. 35 minút (alebo kým úplne stvrdnú).

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme skladovať aj dlhšiu dobu v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
Aj u nás na sviatky musia byť na stole, pozor na zuby...:)
sú veľmi dobré, musia byť nakrájané natenko a potom sa sušia na suchom plechu
Robievam ich na vianoce.Švagriná ich nakrája na tenučko,čo sa mne nedarí. A okrem toho sa minú bielky , čo zostali z pečenia iných koláčov.
piekla som ich zo zvyšných bielkov, sú výborné. určite si recept odkladám i na budúci rok. akurát, že namiesto bielej múky som dala celozrnnú hladkú, pre lepší pocit :D

Pridaj komentár k receptu: