Moje obľúbené vianočné chrumkanie :-)
príprava
na 180,120 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku a cukor preosejeme - zvlášť. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme do tuha - trvá to dlhšie, ale sneh musí byť úplne tuhý. Potom pridáme múku a varechou premiešame. Do tohto cesta primiešame celé orechy a mandle. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca. 40 minút. Ešte horúce cesto aj s formou zabalíme do alobalu do druhého dňa.
- 2
 Až tu som začala fotiť, prepáčte! Takže... cesto vyklopíme na dosku a krájame tenké plátky (ide to ľahko, orechy a mandle zmäkli) ,....
                                                    - 3
 ....ktoré potom rozložíme na plech (ja som ho vyložila alobalom, nemusí byť) a sušíme v rúre na 120 C cca. 35 minút (alebo kým úplne stvrdnú).
                                                    - 4
 Môžeme skladovať aj dlhšiu dobu v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




 


Sú vyskúšané, obľúbené, doporučujem.
sú veľmi dobré, musia byť nakrájané natenko a potom sa sušia na suchom plechu
teraz robim bezlepkovu verziu pre vsetkych, tak som zvedava ako vyjde..
Super napad, vyskusam :)))))