Vianočné sucháre fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 1. decembra 2011

Moje obľúbené vianočné chrumkanie :-)

20 minút
príprava
40+35 minút
na 180,120 °C

Suroviny

Na 1 srnčí chrbát:
5 ks
150 g
150 g
60 g (vlašské, lieskové...)
60 g
štipka




Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme - zvlášť. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme do tuha - trvá to dlhšie, ale sneh musí byť úplne tuhý. Potom pridáme múku a varechou premiešame. Do tohto cesta primiešame celé orechy a mandle. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca. 40 minút. Ešte horúce cesto aj s formou zabalíme do alobalu do druhého dňa.

  2. 2

    Až tu som začala fotiť, prepáčte! Takže... cesto vyklopíme na dosku a krájame tenké plátky (ide to ľahko, orechy a mandle zmäkli) ,....

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....ktoré potom rozložíme na plech (ja som ho vyložila alobalom, nemusí byť) a sušíme v rúre na 120 C cca. 35 minút (alebo kým úplne stvrdnú).

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme skladovať aj dlhšiu dobu v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!

    Vianočné sucháre (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
Mňam aj ja ich mám rada a robila som ich už aj na slano
klekipetra
Bože, bože, prečo je na Vareche tak málo takýchto jednoduchých receptov na výborné jedenie?
zuzliak
aj ja ich robievam. Ale daju sa aj kupit take industrialne, len su potom ohavne drahe- za 100g zaplatite az 3,55€ v supermarkete.
zdenula222
to poznám svokra ich často robila......heh asi ich urobím ja a svokru prekvapím.....
kocuuur
mnaaaaaaaaaaaaaaam toto je jeden z tych najlepsich vianocnych kolacikov
mojack
Ja davam všetky orechy aj oriešky a mandle.
arasidka
sucháričky, sucháre......heeej budú, budú, zostalo dosť bielok pri pečení trubičiek !!!
dorisa
Vyzerajú krásne, aj ja by som si pochrumkala:)
zdezda
:-))))))) ani u nás nesmú chýbať na slávnostnom stole, minulý rok som ich robila zo 4 druhov orechov, boli vynikajúce
kata50
Perfektné zúžitkovanie bielkov. Veľmi chutné :-))
katyka007
Vyzeraju super. Taketo "prasihuby" (znie to trosku hanlivo, ale u nas je to nazov pre vsetky suche kolaciky bez kremu :-)))mame doma velmi radi.
tothka
Ano, sú strašne dobré na chrumkanie, len potom sa neviem zastaviť.
Sú vyskúšané, obľúbené, doporučujem.
fialka49
Áno, sú strašne dobré, aj my ich mávame každý rok. A chutia stále.
cica2
nepoznám ale velmi sa mi zapáčili...kk:)
welvet
Aj u nás na sviatky musia byť na stole, pozor na zuby...:)
sú veľmi dobré, musia byť nakrájané natenko a potom sa sušia na suchom plechu
babkamt
Robievam ich na vianoce.Švagriná ich nakrája na tenučko,čo sa mne nedarí. A okrem toho sa minú bielky , čo zostali z pečenia iných koláčov.
3sandra3
vyskúšam aj ja,,,zatiaľ som ich nerobila, ale veľmi ich ľúbim
alexola
ani u nás na Vianoce nesmú chýbať, ale najlepšie sú, ak sú "plné" orechov :))
janger
Tiez ich poznam, pod nazvom chrupinky. Robim s lieskovcami. Vyborna maskrtka!
bojarka
my jim říkáme třísky -- vypadají jako dřevo - toto vytváří ořechy a jsou moc fajn .
stacy77777
tomuto receptu som sa neskutočne potešila, ochutnala som raz,keď mi doniesla kamarátka a recept som niekde zapatrošila, neskutočná maškrta
siskam
Robievam tieto sucháriky ma Vianoce. A sú ozaj veľmi dobré.
teresalaura
skusila som ich minuly rok a svokrovci ich zabavili, ze su omnoho lepsie ako v obchode :)))
teraz robim bezlepkovu verziu pre vsetkych, tak som zvedava ako vyjde..
garanco
Chutné, chrumkavé, aj u nás patria k vianočnej klasike!
janikbj
piekla som ich zo zvyšných bielkov, sú výborné. určite si recept odkladám i na budúci rok. akurát, že namiesto bielej múky som dala celozrnnú hladkú, pre lepší pocit :D
janikbj
zabudla som dodať, že ďakujem za recept :D :D :D prajem krásne sviatky :)
evita1a
Potrebujem poradiť. Niekto používa múku hladkú a niekto polohrubú. Aký je v tom rozdiel? Ďakujem za radu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia