Foto: diabambulka
porcií
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL |
|
|
|
5 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Mäsové guľky : | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
3-4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme vodou.
- 2
Nachystáme si gázu alebo obväz do ktorého následne zabalíme koreniny a previažeme gumičkou, alebo nitkou, ktorú používame pri varení.
- 3
Takto pripravené vrecúško s koreninami hodíme do vody a varíme minimálne 1/2 hodinu, aby sme dosiahli výraznú chuť korením v omáčke. Následne nemusíme nič cediť do ďalšieho hrnca, ani prelievať aby sme sa zbavili korenín, ale jednoducho vyberieme cibuľu a vrecko s koreninami a pokračujeme pri dorábaní omáčky.
- 4
Do omáčky pridáme paradajkové pyré, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom. Kto má rád môže si celú omáčku dochutiť ešte nakrájanou čersvou bazalkou.
- 5
Mäsové guľky : Mleté mäso dobre premiešame s ostatnými ingredienciami a dáme do druhého dňa odležať do chladničky (alebo aspoň na 3 hodinky). Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke ( aby sa nám nerozvarili ) a dáme variť do omáčky. Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@hubata ,chcem sa ťa spýtať,prečo je tá tvoja verzia nezdravá.Preto,že je pečena?Čo všetko pojeme,myslíme si ,že je to zdravé a veľa krát je to naopak.Mne sa také hlášky o nezdravo,zdravom jedení vôbec napáčia!
myslím že si urobila oveľa chutnejšiu verziu z domácich čerstvých paradajok musele to byť mňamka :-)))
varecha.pravda.sk/recepty/kremova-paradajkova-polievka-ry...
diabambulka casto robim vase recepty, ste sikulka :o)