
Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Odľahčené fašírky
veľmi šťavnaté a chutné fašírky, ktoré odľahčia žalúdok no nie peňaženku :-) môžeme podávať teplé ale aj...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

La Rou
Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching...

Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia...

Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...

Výborné silvestrovské praclíky so salajkou
Múku preosejeme, pridáme salajku, strúhaný syr, šľahačkovú smotanu, soľ, zmäknutý Palmarin a...

Veľkonočný pletenec
Recept som našla na internete a idem ho spraviť na Veľkú noc - skvelé ako výzdoba s...

Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...

Torta na prijímanie č. 2
Piekla som pre švagrinej vnúčika tortu na prijímanie. Robila som nový krém tak si ju sem...

Jablkový tvarožník bez múky
Určite vyskúšajte, vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Dedkove (škvarkové) pagáčiky
Prinášam vám opäť jeden z ďalších dedkových super receptov. Ja som jeho pagáčiky robila dnes...

Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...

Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....

Zelenina so šampiňónmi a s ryžou
Ahojte😉 Málokedy používam do jedla víno pretože mi to príde ľúto😅haha, ale keďže som práve mala, tak som pridala zopár lyžíc....

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Taštičky z lístkového cesta plnené špargľou a syrom
Jarná večera alebo ľahký obed....

Syrové očarenie
Syr a salámu postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo,...

Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...

Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...

Lahodná krémová sedano polievočka s medvedím cesnakom
Polievku zo stonkového zeleru (sedano) robievam často a rada, pretože je jednoduchá na prípravu a má jemnú chuť....

Kuracia nátierka
Ľahučká diétna kuracia nátierka. Ostalo vám mäsko z kuracej polievky, aj mrkvička? Tak šup-šup, ...