Kakaovo-banánový chlebík s brusnicami
Foto: blissofplants
Ahojte zo Slovenska ???
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
4-6 PL |
|
3 ks zrelé |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
230 ml |
|
za hrsť |
|
za malú hrsť (čerstvé) |
|
Na ozdobu: | |
hustý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Banány roztlačíme vidličkou.
- 2
Všetky suché ingrediencie premiešame.
- 3
Pridáme mlieko, tahini a banány.
- 4
Do cesta opatrne primiešame nalámané orechy a brusnice.
- 5
Cesto dáme do formy na chlebík a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 40-50 minút alebo kým je chlebík upečený.
- 6
Na ozdobu som použila kokosový jogurt, perníčky a kúsky čokolády.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne milá @haji 💜🙏😍🌟aj tebe príjemné prežitie Vianočných sviatkov plné lásky, zdravia a pokoja v srdci💜💫❄☃️
Ďakujem milá Oli🌟💜áno, 'self-raising flour/samokysnúca/ je bežne predávaná v Anglicku a nemusí sa pridávať prášok do pečiva kedže ho už obsahuje. V podstate to je hladká múka s prídavkom prášku do pečiva. Podľa toho čo píšete, na Slovensku sa nepredáva?🤔
Ďakujem velmi pekne 💜🌟💚
Len, ak sa neurazíš, asi by som nepreložila self-raising flour ako samokysnúcu. Kysnutie sa spája s droždím, (yeast).
Na SK neviem, či sa dá kúpiť, ale múka na pečenie koláčov by mala obsahovať prášok do pečiva. (Aspom je to tak v ostatných krajinách)
Možno by sa dala nazvať jednoducho múka s práškov do pečiva?
Sorry, že sa ti miešať do receptu (do cesta :-))) Pekný večer prajem!
Ďakujem😊v pohode, neurazím sa😉 kupovala som ju v zero waste obchode a nepoužívam ju často ale vidím ju bežne aj v obchodoch/v Anglicku/..ale ako tak pozerám, tu na Slovensku nie je vôbec 'známa'😋🤷♀️pozerám že sa dá kúpiť online ale je bez gluténu a je zbytočne drahá🙉a obsahuje ingrediencie ktoré sa mi nepáčia🤔