![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové muffiny s kukuričnou múkou
Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladké lievance bez pridaného cukru
Viem, že teraz fičia fit recepty, avšak niet nad premýšľanie nad tým, čo navariť tým našim deťom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-mrkvová detská výživa
Jablká a mrkvu osobitne uvaríme v nie veľkom množstve vody. Pridávam 3-4 dcl vody do každého...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce chipsy
Zemiaky očistíme a umyjeme a na strúhadle alebo pomocou škrabky na zeleninu nastrúhame na tvar chipsov (lupienkov)....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT
Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi
Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrnčeková bábovka
Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Černicovo-hruškový lekvár
Lahodná chuť, treba vyskúšať...