Slovenská kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Jednoduché zemiakové mafiny

Bezmäsité jedlá

Stačia obyčajné varené zemiaky, trocha čerstvého špenátu, syra a nejaké to vajce a tieto zemiakové mafiny môžete mať zakrátko na stole....

prazdny

Opečené guľky aj do kosťovice

Prílohy

Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...

prazdny

Krásny vianočný anjel

Dezerty

cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....

prazdny

Čučoriedková pochúťka

Dezerty

Veľmi chutná a ľahká príprava. Myslím že by to zvládlo už aj šikovné 8 ročné dieťa....

prazdny

Jemná slanina k chlebu

Bravčové mäso

Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

prazdny

Kroketky so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Je to ľahké a určite poteší :-)

prazdny

Kakaová krupičná kaša s ovocím

Dezerty

Varené jedlo v takomto teple?? Ale samozrejme, keď uvaríme túto chutnú kašičku ráno a necháme vychladnúť...

prazdny

Bezlepkové fánky

Dezerty

Fánky, ktoré sa vždy vydaria.

prazdny

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou

Hlavné jedlá

Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

prazdny

Domáci ostružinový džem

Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

prazdny

Morčacie prsia plnené čučuriedkami

Kuracie mäso

Potrebujeme: morčacie alebo kuracie prsia, čučoriedky zavárané, čučoriedkový džem, soľ, korenie, 1 KL...

prazdny

Bylinkovo–zemiaková nátierka

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

prazdny

Cesnaková pasta do zásoby

Do polievky, omáčky alebo aj do dresingu na šalát, nátierky či na chrumkavú hrianku...

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Klobása v cuketovom opasku

Bravčové mäso

Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...

prazdny

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

Nátierky

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

prazdny

Jogurtová polievka Rouzena

Bezmäsité jedlá

Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej...

prazdny

Jednohubky z lístkového cesta

Koláče

Z rolky lístkového cesta formičkou vykrajujeme tvary vo forme kvetu a ukladáme do menších papierových košíkov na...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Hrnčekový koláč s marhuľami a tvarohom

Koláče

Jednoduchý a vláčny koláčik....

prazdny

Zeleninový šalát

Šaláty

Je výborný k smaženým zemiakom alebo ako nátierka na chlebík.

prazdny

Hus na poľský spôsob

Hlavné jedlá

Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

prazdny

Veniec s brokolicou

Bezmäsité jedlá

Recept som si už dávnejšie vystrihla so života.

prazdny

Mäsové knedličky v omáčke

Hovädzie mäso

aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

prazdny

Strapačky z Markušovců

Večera

Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

prazdny

Pudingová ovocná misa

Dezerty

Perfektná, efektná a celkom jednoduchá pudingová ovocná misa sa podarí každému a naozaj veľmi rýchlo....

prazdny

Slané štvorce z arašidov

Bezmäsité jedlá

slané pečivko na každú príležitost

prazdny

Fit makovo-višňové muffiny

Koláče

Banán rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, med, mletý mak a všetko dobre vymiešame. Nakoniec...

prazdny

Krídelká v paprike a paradajkách

Kuracie mäso

Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

prazdny

Citronóvo - orechový koláčik

Koláče

Jednoducha a rychla priprava s uzasnou chutou... a staci tak malo... a mozno to uz je...