Slovenská kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou

Bezmäsité jedlá

Čakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok....

prazdny

Predsmažené huby

Bezmäsité jedlá

Houby předsmažené k dosmažení kdykoliv

prazdny

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi

Hlavné jedlá

Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

prazdny

Hovädzie obaľované v syre

Hovädzie mäso

Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...

prazdny

Guľky z 3 surovín

Dezerty

Opražené lieskovce a napolitánky zvlášť zomelieme v sekáčiku.

prazdny

Kysnuté slimáčiky so zemiakovou plnkou

Slané chuťovky

Kedysi som mala voči kysnutému cestu rešpekt, a dnes sa už nebojím trošku s ním experimentovať. Tento recept je mojou variáciou na slané kysnuté pečivo....

prazdny

Vianočný stromček z lístkového cesta

Bezmäsité jedlá

Jedno lístkové cesto na pracovnej doske rozvinieme.

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Rebarborový koláč s marcipánom a posýpkou

Koláče

Keď sa na trhoch a v záhradkách začne objavovať rebarbora, treba jej sezónu čo najlepšie využiť....

prazdny

Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou

Koláče

Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....

prazdny

Banánová žemľovka

Bezmäsité jedlá

Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....

prazdny

Jablkový perník s jogurtovou polevou

Koláče

Upečiete rýchlo, jednoducho a vystačíte si s varechou.

prazdny

Mini čoko-banánové bábovky s čučoriedkami

Koláče

Banány rozpučíme vidličkou alebo v blenderi. Vajca vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme banány, olej...

prazdny

Jahodová zmrzlina

Dezerty

Domáca jahodová zmrzlina je lahôdka, ktorej sa máločo vyrovná. V tomto prevedení má málo kalórií, veľa vápnika a bielkovín....

prazdny

Kváskový ražný chlebík

Chlieb

Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici

Bezmäsité jedlá

Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

prazdny

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom

Bezmäsité jedlá

Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

prazdny

Domáca parená knedľa

Bezmäsité jedlá

U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....

prazdny

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku

Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

prazdny

Piškótové slniečka

Koláče

Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s horúcou vodou a polovicou cukru. Po zhustnutí hmotu stiahneme z...

prazdny

Raňajková polievka s vajíčkami

Bezmäsité jedlá

Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

prazdny

Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku

Večera

Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Zemiakovo–jablkové knedličky

Bezmäsité jedlá

Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť...

prazdny

Bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Inšpirovali ma iné recepty, avšak ja som si nátierku upravila podľa seba. Táto verzia s...

prazdny

Tekvicový chlebík (Pumpkin bread)

Koláče

Rúru predhrejeme na 180 °C.

prazdny

Zdravé guľky z jačmenných krúp

Dezerty

Jačmenné krúpy uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť. V sekáčiku krúpy zomelieme. Nie...

prazdny

Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou

Dezerty

Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.

prazdny

Plnený patizón

Hlavné jedlá

Patizón je veľmi vďačná zelenina. Čo tak ho naplniť?