![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nepečená pomarančová torta
Kandizovanú pomarančovú kôru umyjeme a nadrobno nakrájame. Hrozienka spolu s kôrou zalejeme rumom a necháme niekoľko hodín...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zabíjačkový tanier s jarnou zeleninkou
Tento tanier som tu dala len preto, lebo väčšinou sa zabíjačkové špeciality konzumujú s nakladanými uhorkami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelová roláda
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čiernohorské kapustovo– šampiňónové stehienka
1. Kuracie stehná vykostíme. Na cibuľovom základe chvíľu podusíme kyslú kapustu, pridáme opražené šampiňóny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový koláč
Do tortovej formy dáme podrvené sušienky zmiešané s maslom a pečieme pri teplote 160C 10 minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s jugurtovou omáčkou
Pôvodne som chcela robiť kurací špíz s jogurtovým dresingom, ale nemala som špajdle tak som skúsila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smotanové kocky
Upečieme si olejovú piškótu. Natrieme ju džemom pridáme polovicu pripraveného krému a naň poukladáme piškóty, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva
Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový šalát k rybe
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohovo - jahodové buchty s čokoládovou polevou
Keďže koláče z kysnutého cesta u nás "frčia", treba občas vymyslieť dajakú novú náplň. Tento krát...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové mňam
Tento koláčik pečie z obľubou môj mužíček a i keď rada by som aj foto pridala žiaľ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé desaťročia „top secret special force“,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené husacie prsia
Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muffiny od Alenky
vsetko spolu zamiesame , pridame lubovolne ovocie, dame do formy na maffiny, na vrch dame posekanu horku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajková ryža
Prepláchnutú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou, osolíme, pridáme cibuľu so zapichnutým klinčekom a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové zabíjačkové pečené s vínom
Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...