Šalát z červenej repy s jablkom a chrenovou šľahačkou

stefanm - fotkastefanm, 10. septembra 2010
Šalát z červenej repy s jablkom a chrenovou šľahačkou
Foto: stefanm

Cvikla mi chutí najviac v jeseni. Šalát som robil pred rokom a zase som dostal naňho chuť.

40 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg
2 ks
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 kelímok
2 PL




Postup

  1. 1

    Uvarenú,vychladenú cviklu spolu s očistenými jablkami nakrájame na hranolky,pridáme soľ,rascu,ocot,cukor a premiešame.Do vyšľahanéj smotany pridáme štipku soli a nastruhany chren.Rozmiešame a na tanieri pridáme k cvikle s jablkom.Šalátik chutí samostatne ale aj k pečeným mäsám a napr.k zeleninovému rizotu (foto).

Diskusia k receptu

janger
@Stefanm , nam cvikla chuti vzdy! Tiez ju robim aj s chrenom. Len s tou slahackou som zatial nerobila, ale iste vyskusam!
jezibabka1
zabudla som, Ty takto aj nakladáš cviklu (samozrejme bez šľahačky) alebo robíš len šalát?
stefanm
.ja nezavára.Mám na to "ľudí".:).Ja len sto krát do roka chodím do pivnice pre prázdne sklá a potom odnášam plné dolu aby som potom mohol zas po nich ísť a opäť odniesť dolu prázdne!!!!
zdezda
Výborný šalátik, dala bysom si hneď, iba tak, bez ničoho iného, určite si ho urobím podľa tvojho receptu,dík.
marienka44
Do pokrajanej cvikle ide len holy ocot? Ja davam nalev z vody, cukru, soli a octu. A samozrejme vela struhaneho chrenu.
stefanm
...marienka44 - soľ,rasca,ocot,cukor-to je "holý" ocot?A chren je v šľahačke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia