Foto: maartina
...výborný za tepla i za studena
porcie
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
175 g |
|
90 g,mäkké |
|
1 PL |
|
2 PL, studená |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g, väčšia |
|
160 g,čerstvé |
|
80 g |
|
2 čaj.lyž.,sušený |
|
2 rozšľahané |
|
150 ml |
|
1 kelímok |
|
125 g, strúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme cesto: do misy preosejeme múku, pridáme maslo a prstami zmes rozdrobíme. Pridáme kyslú smotanu, vodu, soľ a vypracujeme mäkké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky asi na 30min.
-
2
Zatiaľ si pripravíme plnku: na masle si podusíme cibuľu nakrájanú na plátky (ja som použila červenú, lebo nemala som doma inú), pridáme šampiňóny, tymián a ďalej dusíme. Ak je potrebné, pridáme ešte trochu masla. Keď sú šampiňóny podusené, odstavíme.
-
3
...rozšľaháme si vajíčka, pridáme kyslú smotanu, mlieko, nastrúhaný syr a ochutíme soľou i korením. Keďže všetko na plnku je hotové, prejdeme na cesto.
-
4
...rúru si predhrejeme na 220°C. Cesto vyvaľkáme na doske posypanej múkou, vyložíme ním formu alebo misu a popicháme vidličkou. Ja som použila formu o priemere 27cm s odnímateľným dnom.
-
5
Vrstvu cesta zakryjeme papierom na pečenie a "zaťažíme" fazuľou. Takto pripravený korpus si predpečieme v rúre 15min.
-
6
...po 15min. vyberieme z rúry a znížime teplotu na 180°C.
-
7
Na takto predpečený korpus dáme podusenú cibuľu so šampiňónmi a zalejeme vajíčkovo-syrovou zmesou. Dáme do rúry a pečieme asi 30min.
-
8
...a je dopečené :)
KK.
Peciem ich casto , s roznou plnkou a syrom,podla chuti a
nalady.Dva z nich mam na Vareche uz davnejsie,je to vdacne
jedlo ;-).
kupit keramicke gulky ako zavazie,potom nemusis lutovat
fazulu v komposte;-)