Čokorezy – mandales od Angeliky
Rcp mám od dcérky, ktorá ho pripravila na svoje „narodky“. Ja na mojej krajšej ½....
Vanilkové soufflé
Moje prvé soufflé, ktoré som v živote robila. Dúfam, že bude pre vás dobrou...
Krupicový nákyp s marhuľami
Mlieko dáme variť, pridáme lyžicu cukru a keď začne vrieť pomaly prisypávame krupicu. Uvaríme kašu,...
Plnená panenská sviečkovica a lá KajusiQQ
Je to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni...
Bezlepkové londýnske rezy
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a zmäknuté maslo, dôkladne zašľaháme....
Štedrá kapustnica starej mamy
Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali...
Pečená paprika a kuracie pečienky
... pečená paprika plnená restovanou kuracou pečeňou, cibuľou, slaninkou a jablkami...
Palacinky s jablkom a medom
Palacinky sú moje obľúbené jedlo, ale tieto sú obzvlášť vynikajúce. Inšpirovali ma v kolibe v...
Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce, nastrúhanú...
Pletienky-naše naj
Od kedy mám pekárničku snažím sa mojej rodine piecť domáce pečivo... tieto pletienky patria medzi naše naj....
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....
Eskimo rezy
Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame. pridáme mlieko a olej a ešte premiešame elektrickým šlahačom. pridáme...
Bravčové kotúče na ihle fotorecept
Tento recept mam zo slovenskej kucharskej knihy, ktoru som dostala od mojej sestry. Obrazok tohoto...
Pečené kura s cestovinami a Nivou
Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.
Pečené zelí s chilli a tymiánem
Pekla jsem z jarního, špičatého zelí, tvoří krásné kruhy - plátky. V podobném provedení...
Zákusok za 10 minút
Príprava tohoto zákusku trvá skutočne len pár minút, rovnako ako aj jeho konzumácia, pretože je...
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...
Gazdovský zemiakový paprikáš
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú...
Škoricové medovníčky
Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, ...
Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou
skvelý obed aj keď trošku viac kalorický :)
Jablkovo - makový koláč
Tento recept uviedla pani Anna Čunderlíková vo svojom blogu cunderlikovamgr. blog. sme. sk. A pretože sa...
Chrumkavá pečená hus s dusenou červenou kapustou
Chrumkavá pečená hus je ideálna na slávnostný obed pre celú rodinu....
Zdravšia veľkonočná baba bezlepková
Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže...
Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku
Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme...
Údené mäsko na opraženej cibuľke
Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov...
Kelová polievka s hubami a klobásou
Neuvádzam počet porcií, ani množstvo surovín, urobila som jej za menší hrniec a množstvá volila...
Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou
Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ...