Zapekaná zelenina a zeleninová polievka s cestovinovími nokami
Tento recept je veľmi rýchly a praktický, pretože zabijete 2 muchy 1 ranou :). Výroba je veľmi jednoduchá. Varíte zeleninu, tým pádom máte základ Zobraziť celý popisTento recept je veľmi rýchly a praktický, pretože zabijete 2 muchy 1 ranou :). Výroba je veľmi jednoduchá. Varíte zeleninu, tým pádom máte základ aj na zeleninovú polievku, do ktorej pridáte po troche pokrájanej zeleniny na drobno a ostatnú zeleninu - väčšie kúsky vyberiete a pokračujete vo výrobe zapekanej zeleniny. Do uvarenej zeleninovej polievky pridáte cestovinové noky, ktoré si pripravíte z 1 vajíčka, hladkej múky a troche vody. Cesto musí byť polotuhé, na záver pridáte 2 PL olivov. oleja.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Polievka : Všetku zeleninu varíme spolu vo väčšom hrnci nakrájanú na väčšie kúsky. Ak je polouvarená, vyberieme na tanier. Časť pokrájame na malé kúsky a dovaríme. Pridáme noky vyrobené z vody, hladkej múky a vajíčka. Polievku okoreníme, osolíme a pridáme 2 PL olivového oleja. Do už uvarenej polievky môžeme pridať petržlenovú vňať. Myslím, si , že každý má rád zeleninovú polievku a vie ako vyzerá s nokami.
- 2
Vybranú zeleninu porežeme na stredne veľké kúsky a striedavo ukladáme do vymastenej olivovým olejom zapekacej nádoby tak, aby sa nám striedali druhy zeleniny. Ak je nádoba plná pripravíme si z mlieka, vajíčka, hladkej múky zmes, ktorú okoreníme a osolíme, primiešame petržlenovú vňať.Všetku stredne hustú hmotu vylejeme rovnomerne na zeleninu a pečieme pri 200 - 220 C asi 35 - 40 minút.
- 2
Diskusia k receptu