Celozrnné slivkové guľky

alicina - fotkaalicina, 6. septembra 2011
Celozrnné slivkové guľky
Foto: alicina

Možno niekoho inšpirujem troška zdravšou verziou tohto vynikajúceho jedla.

Suroviny

500 g
2 ks celé
1 lyžička
140 g
160 g
140 g rozpustené
25 ks čerstvé odkôstkované rozpolené
 na potretie
1 bal.
1 hrsť
30 g na obalenie
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Najprv si odkôstkujeme slivky a rozdelíme ich na polovičky.

  2. 2

    Z tvarohu,vajec, rozpusteného masla, lyžičky soli, celozrnnej špaldovej múky a špaldovej krupice vypacujeme cestíčko, ktoré necháme 15 postáť (ak je teplo, najlepšie v chladničke). Podľa potreby ešte pridáme celozrnnú špaldovú múku, tak aby nebolo moc lepkavé a vyformujeme valček, z ktorého postupne odkrajujeme kúsky zhruba o veľkosti 1 cm a do každého kúska zabalíme polku slivky.

  3. 3

    Mne vyšlo z tejto dávky 42 guliek. Nakoniec ich obalíme v celozrnnej špaldovej múke zmiešanej s lyžicou kukuričného škorbu. Guľky varíme vo vode asi 11 minút a po vytiahnutí môžeme pokavpkať rozpusteným maslom.

  4. 4

    Na záver si pripravíme omáčku tak, že uvaríme zvyšné slivky so škoricovým cukrom pokým nezostanú mäkké. Servírujeme so slivkovou omäčkou a mandľovými lupeňmi.

Diskusia k receptu

silvia68
dobrý nápad, celozrné mám rada, len manžel sa sťažuje , že ho škriabu vraj všade. Ale krupicu špaldovú som nezohnala zatiaľ nikde
cica2
ani ja som u nás nevidela špaldovú krupicu, musím aj inde popozerať. Páči sa mi tvoj recept a úvodné foto je krásne:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia