Foto: alicina
Možno niekoho inšpirujem troška zdravšou verziou tohto vynikajúceho jedla.
Suroviny
500 g |
|
2 ks celé |
|
1 lyžička |
|
140 g |
|
160 g |
|
140 g rozpustené |
|
25 ks čerstvé odkôstkované rozpolené |
|
na potretie |
|
1 bal. |
|
1 hrsť |
|
30 g na obalenie |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Najprv si odkôstkujeme slivky a rozdelíme ich na polovičky.
- 2
Z tvarohu,vajec, rozpusteného masla, lyžičky soli, celozrnnej špaldovej múky a špaldovej krupice vypacujeme cestíčko, ktoré necháme 15 postáť (ak je teplo, najlepšie v chladničke). Podľa potreby ešte pridáme celozrnnú špaldovú múku, tak aby nebolo moc lepkavé a vyformujeme valček, z ktorého postupne odkrajujeme kúsky zhruba o veľkosti 1 cm a do každého kúska zabalíme polku slivky.
- 3
Mne vyšlo z tejto dávky 42 guliek. Nakoniec ich obalíme v celozrnnej špaldovej múke zmiešanej s lyžicou kukuričného škorbu. Guľky varíme vo vode asi 11 minút a po vytiahnutí môžeme pokavpkať rozpusteným maslom.
- 4
Na záver si pripravíme omáčku tak, že uvaríme zvyšné slivky so škoricovým cukrom pokým nezostanú mäkké. Servírujeme so slivkovou omäčkou a mandľovými lupeňmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu