Foto: sonijamt
Blížia sa vianočné sviatky a u nás - okrem iných dobrôt - nesmie na stole chýbať griláž. Je to recept, ktorý sa už roky Zobraziť celý popisBlížia sa vianočné sviatky a u nás - okrem iných dobrôt - nesmie na stole chýbať griláž. Je to recept, ktorý sa už roky používa v našej rodine a ešte sa mi nestalo, aby sa mi nevydarila.
Postup
-
1
Cukor v hrnci upálime na karamel. Cukor sa MUSÍ ÚPLNE rozpustiť, v opačnom prípade sa mnohé gazdinky sťažujú, že v griláži majú hrče cukru a to isté platí aj po podaní Salka.
- 2
Keď je cukor rozpustený, pridáme Salko a s veľkou trpezlivosťou ho vymiešame na HLADKÚ masu. Potom pridáme maslo, miešame, až kým sa nerozpustí a pridáme orechy. Premiešame, odstavíme a naplníme oplátky.
- 3
Na noc zaťažíme a na druhý deň môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
250g cukru upalit na karamel, vliat 250g slahacky - z karamelu sa stane tvrda cukrova guča, ktora sa postupne rozpusti v slahacke a premiesa sa (tato cast trva straaasne dlho). Do toho 250g masla rozpustit a spojit. Potom 1 rozslahane vajicko rychlo primiesat (aby nevznikla prazenica) a do toho 250g orechov....