Mám rada tento koláč, ale originál rcp mi príde dosť presladený, tak som ho upravila podľa mojej chuti. Mám novú alergiu na mlieko, tak Zobraziť celý popisMám rada tento koláč, ale originál rcp mi príde dosť presladený, tak som ho upravila podľa mojej chuti. Mám novú alergiu na mlieko, tak som miesto masla dala kokosový olej.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kryštálový cukor zmiešate s roztopeným kokosovým olejom, šľaháte metličkami až sa rozpustí, potom zašľaháte múku.
- 2
Z bielkov vyšľaháte sneh a vmiešate doň múkovú zmes, pridáte pomleté orechy, sódu, lebo PDP nepoužívam, a zamiešate.
- 3
Vylejete na velký pekáč, nie na plech, aby bol koláč vysoký, a pečiete 180 °C asi polhodinu aj menej.
- 4
Na polevu pomeliete kryštálový cukor na makovom mlynčeku, lebo trstinový práškový sa nepredáva, pridáte žĺtky a poriadne vyšľaháte metličkami. Na horúci koláč natriete polevu a zavriete do vypnutej rúry tak na hodinu, aby stuhla a uschla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vdaka za radu, ale ja mam celkovo alergiu na mlieko, nielen na laktozu. su to 2 druhy alergii. aj ja mam rada kokosovy cukor, ale tu isiel kokosovy olej, lebo cukor je moc drahy.
Chapem, ta alergia je neprijemna, to je smola, potom samozrejme kokosovy olej je vyborne pouzit. S tym cukrom som to akosi prehliadla, teraz pozeram, ze pouzivas trstinovy, to je tiez dobra volba. Kokosovy cukor je velmi drahy, mas pravdu, ja ho kupujem obcas, malo sladim a priznam sa, ze ho davam len do maskrt pre seba, ostatni clenovia rodiny maju radsej biely cukor