Diétnejšie žĺtkové rezy

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 19. decembra 2016

Mám rada tento koláč, ale originál rcp mi príde dosť presladený, tak som ho upravila podľa mojej chuti. Mám novú alergiu na mlieko, tak som miesto masla dala kokosový olej.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
150 g
150 g
150 g
300 g
1 ČL
štipka
Poleva:
6 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kryštálový cukor zmiešate s roztopeným kokosovým olejom, šľaháte metličkami až sa rozpustí, potom zašľaháte múku.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháte sneh a vmiešate doň múkovú zmes, pridáte pomleté orechy, sódu, lebo PDP nepoužívam, a zamiešate.

  3. 3

    Vylejete na velký pekáč, nie na plech, aby bol koláč vysoký, a pečiete 180 °C asi polhodinu aj menej.

  4. 4

    Na polevu pomeliete kryštálový cukor na makovom mlynčeku, lebo trstinový práškový sa nepredáva, pridáte žĺtky a poriadne vyšľaháte metličkami. Na horúci koláč natriete polevu a zavriete do vypnutej rúry tak na hodinu, aby stuhla a uschla.

Diskusia k receptu

martamm
Marianka, paci sa mi, ze si pouzila kokosovy cukor, mam ho velmi rada, ma taku zvlastnu chut, ak mas alergiu na laktozu, skus pripadne pouzit bezlaktozove maslo, uz je bezne v predaji v nakupnych centrach
mitzy
mnam, tak toto by som tiez vyskusala :)
mariana1982
@Martamm (20.12.2016 07:48)

vdaka za radu, ale ja mam celkovo alergiu na mlieko, nielen na laktozu. su to 2 druhy alergii. aj ja mam rada kokosovy cukor, ale tu isiel kokosovy olej, lebo cukor je moc drahy.
martamm
@Mariana1982 (20.12.2016 17:16)

Chapem, ta alergia je neprijemna, to je smola, potom samozrejme kokosovy olej je vyborne pouzit. S tym cukrom som to akosi prehliadla, teraz pozeram, ze pouzivas trstinovy, to je tiez dobra volba. Kokosovy cukor je velmi drahy, mas pravdu, ja ho kupujem obcas, malo sladim a priznam sa, ze ho davam len do maskrt pre seba, ostatni clenovia rodiny maju radsej biely cukor
marianne
Idem nan a polejem ciky-caky cokoladou, nebude zltkovy, ale nevadi. U nas lubia to cesto zo zltkoveho a polevu vzdy odlepovali, ze to je strasne sladke..tak bude inak tento rok, dakujem