Dva koláčiky pečené naraz v rúre
Toto pridávam pre @Pietroo, prvý koláčik je od Michsamat, , Citronový koláč", a druhý je od...
Ľevy emericky hamburger
Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, ...
Plnené langoše
Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál...
Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...
Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
Sirup z čierneho ríbezlia
Tento chutný recept na sirup mi dala moja mamka. Je naozaj výborný a v letných horúčavách...
Bezlepkové parené buchty
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na...
Rýchly nedeľný obed
U nás sa robilo celé kura vždy len v nedelu ale ja som práve zlomila pravidlo a...
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...
Biela husacia pečeň foie gras
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme...
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Husacia pečeň na jablkách s brusnicami
Umytú pečeň nakrájame na hrubšie plátky a prudko opečieme na panvici z oboch strán.
Ryžový nákyp
Náš nejmladší studuje v UK a kromě jiného si i sám vaří. Tento recept přidávám pro něj...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...
Jednoduchý veľkonočný baránok
ja vždy pečiem takého jednoduchého baránka, lebo on sa nikdy neje, vyschne, lebo je len na...
Rodinný poklad - najvianočnejší kapor
Nikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra. Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc...
Smotanovo-cibuľový posúch
Preosiať múku, do nej pridáme rozpustený palmaríjn premiešaný s vajíčkom, kvások a pomaly prilievame 2-3...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Lekvárové taštičky
Krásne a lahodné taštičky z tvarohového cesta s lekvárom sú lákadlom pre nejedného maškrtníka. Herečka Karin...
Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme...
Plnka v hrnčeku k hydine
Veľmi jednoduchá plnka, ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.