Foto: ancicka
Trvanlivé pečivo.
30
porcií
porcií
10min.+ 1 hod. minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
250 g, alebo maslo |
|
1/2 balička |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
podľa potreby na plnenie |
|
podľa potreby na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny a v miske zhnetieme.
-
2
ked je cesto spojené,tak ho ešte na pomúčenej doske dobré vypracujeme.Zabalíme do mikrotenového vrecka a necháme aspoň 1 hod v chlade.
-
3
Rúru si vyhrejeme a zatiaľ si cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.Povykrájame kolieska,do páru tak, že v párnom koliesku vykrojíme malinké koliesko.
-
4
a poukladáme na plech a upečieme.Pri pečení dávame sakramenský pozor ,aby sa mespekli.Oni sú Dosť dlho akoby" nič"a zrazu začnú hnednúť.Ako náhle hnednú ,tak ich treba vybrať a dať z plechu dole.
-
5
Vychladnuté kolieska spájame džemom a nakoniec jemne posypeme pr.cukrom.
doma im hovorime mačacie oči. a kedze mak mozem az tak, ze si ho sypem este aj do ovsenych vlociek, urcite tieto kolieska v dohladnej dobe spravim. videla by som to na spaldovu muku a marhulovy lekvar.