Božský perník

morenajea - fotkamorenajea, 24. januára 2011
Božský perník
Foto: morenajea

Fantastický, mäkkučký a šťavnatý perník.

10 minút
príprava

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 PL
4 PL
3 PL
1 ks
3 PL
1 ks
1 KL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie spolu v zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Upečený potrieme džemom - rovnakým aký je v ceste. Na džem príde čokoládová poleva (várová čokoláda + cera). Už iba ozdobíme podľa chuti a fantázie.

  2. 2

    Perník je strašne moc dobrý, len taký fukot ako bude miznúť z plechu :)

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
aj ja mám jeden perník kde sa len všetko zmieša, vyleje na plech a upečie. Taká rýchlovka a dobrá.... v podstate tam ide všetko okrem pudingu a koňaku a ten určite neuškodí :-)
Fíííha, s tým vaječným likérom to musí byť dobrôtka. :-) Vyskúšam niekedy. Včera som piekla jabĺčkový perník, tak až nie sme všetci moc sperníkovaný alebo "spervitínovaný"... :-)))))))))
morenajea = nedalo by sa do cesta ešte pridať kokos ? rada by som ho tam pichla len neviem či už nebude velmi husté cesto, len tak pre chuť mne to tam proste pasuje .
Dievčatá nemôže byť nezdar v pečení pre nevhodnú teplotu mlieka,ja mám iní perník a tam keď dám studené mlieko tak sa tiež nevydarí?

Pridaj komentár k receptu: