Cestoviny s tuniakom a olivami

saguska - fotkasaguska, 27. júna 2011
Cestoviny s tuniakom a olivami
Foto: saguska

Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

6-8
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 balíka
1 konzerva
2 ks
2 menšie
20+6 ks
1 KL
1 ks menšia
1 PL
2-3 PL
0,5 balíčka
5 Dg




Postup

  1. 1

    Dáme variť osolenú vodu v ktorej povaríme oregano a bazalku. Sitkom vyberieme koreniny von, ak niečo zostane, nič sa nestane. Uvaríme cestoviny a tesne pred dovarením pridáme povariť kukuricu. Svedíme a ochladíme v studenej vode. Necháme dobre otiesť.

  2. 2

    Medzitým si na drobné kúsky nakrájame cibuľu, kyslú uhorku, podľa chuti, ja som dala jednu a ešte som pokrájala malé cibuľky čo boli v uhorkách. Pokrájame na kolieska čierne olivy, tofu na malé kocky, pridáme čili omáčku, vychladené cestoviny s kukuricou a tuniaka aj s olejom.

  3. 3

    Premiešame s tatarskou omáčkou. (Ak nemáme tatarskú omáčku, môže byť aj biely jogurt alebo kyslá smotana.) Ozdobíme celými olivami a dáme aspoň na jednu hodinu vychladiť. Podávame samotné

Diskusia k receptu

mariaklara
Toto bola určite dobrota, ukladám. Keď to budem robiť, zamením iba tatarku za sójovú majonézu. Už sa na to teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia