Vlčák

jody - fotkajody, 9. augusta 2012
Vlčák
Foto: jody

Pôvodný (česko)slovenský fastfood, na výlety, na cesty, na túry, či obedy v prírode a nielen vtedy, keď Vás prepadne vlčí hlad... :-)

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso, ja som použila krkovičku, nakrájame na rezne. A hoci obvykle mäso nevyklepávam, rezne sa hold musia, takže ich trochu pootĺkame, mysliac pri tom napríklad na nepríjemného šéfa...

    Vlčák  - obrázok 1
  2. 2

    Ochutíme soľou a korením, obalíme v trojobale (dva razy obaľované sú trikrát lepšie) a vypražíme v horúcom tuku. A buď baštíme na obed so zemiakovým šalátom, ...

    Vlčák  - obrázok 2
  3. 3

    ... alebo tie rezne nasúkame medzi chleby, pribalíme zopár kyslých uhoriek a hor sa do lesa! Prajem príjemný výlet a dobrú chuť! :-)

    Vlčák  - obrázok 3

Diskusia k receptu

oldomachac
hoc pani jody este mlada, mozem potvrdit aj ja 60- tnik, ze na takychto, tzv. fastfoodoch som prezil nejeden vylet a to nielen do prirody, ale aj hopi cupi po celej cs, takze aj u nas bolo nieco podobne, co teraz objavujeme zo zapadu a mozno to bolo lepsie, chutnejsie, len sa to nebojme prezentovat, ani na nasom terajsom vzore nie je nic vynimocne, co uz nepozname, preto babickyne jedla hore k vysinam!!!! prajem dobru chut!
pacik
Bez rezňa v chlebe sa nezaobišiel žiaden výlet, dlhšie cestovanie vlakom alebo autobusom a podobné kratochvíle, ach jaj, kde tie časy sú ... :-D
mata3636
a ešte lepšie je, keď namiesto toho chleba je ďalší rezeň:) my sme si ešte brávali aj fašírky a vajíčko na tvrdo. doteraz na tie výlety s rodičmi spomíname :)
rulik
nám jeden taký rezňový výlet pokazil spolužiak keď vytiahol kvargle(Olomoucké tvarôžky)
zdezda
chi-chi-chi, môj si ho dáva ešte aj teraz, no madzi 2 rezne si 1 krajec chleba "rezne"
sovka62
No, ja by som tú porciu pre kosca asi zvládla. Kedysi boli rezne mojím najobľúbenejším jedlom, boli by aj teraz, ale zdravie nedovolí. Tak len raz za dlhý čas, na výročité sviatky, ale slintám zakaždým aj keď ho vidím len obrázku.
A na cestu, blízku či ďalekú, nič lepšie ako rezeň s chlebom nepoznám. Kedysi som sa na výlety tešila hlavne kvôli tomu rezňu, to ostatné bolo až na druhom mieste, hahaha....
astheart
Někdy na konci 60tých let jsme jeji na školní výlet na střední a jižní Slovensko a jižní Moravu. Jednoho dne po důkladné a unavující prohlídce Trenčína jsme večer dorazili do nějaké ubytovny ve obci Sv. Júr pri Bratislave. Bylo už pozdě. Ubytovali jsme se a vedoucí ubytovny za námi přišel s velkým košem balených čerstvě usmažených řízků mezi čerstvými krajíci chleba s kyselou okurkou. V životě před tím ani potom jsem tak dobrý řízek nejedla! :) Vzpomínám na to, kdykoliv se řízek objeví na mém stole. Spojilo se mi to se Slovenskem! :) Úžasné jídlo!
abdul
V nedeľu na týždňovku vybalený, aj do stredy človek na tom vydržal. Niekto v papieri a tí svetaznalí v alobale zabalené nosili. Aj kuracô stehno sa niekedy našlo. Pekná spomienka.
2010
@jody aj ja sa pripajam tak isto najoblubenejsie, nastastie sa rozlicne variacie Vlcakov robia po celom svete ako tato s kapustou a majonezou Katsu Sando v Japonsku.




tori111222
tak na také výlety si pamätám aj ja.. tiež nám mamina vyprážala kuracie stehná, nakládla do cestovnej misy a v autobuse, keď sme chodili na výlety - ako praví dedinčania - to rozbalila a s chlebom a uhorkou sme to jedli.. tak nám to chutilo, ako keby sme to nikdy nejedli ;D)))
jody
super, som rada, že na to toľkí spomínate s príjemnou nostalgiou. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia