Ovocný koláč
Keď som dopekala mäso , tak som si zarobila na hrnčekový ovocný koláč na malý...
Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...
Mäso na kyslej kapuste
Prečítal so ho niekedy veľmi dávno. Bol už vyskúšaný viackrát pri rôznych príležitostiach. Každému čo to...
Banánové Raffaello s mandľou
Sladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept...
Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...
Makové rezy - zemiakové
Už oddávna mám vo svojich receptoch tri koláče, kde do cesta idú zemiaky. Mala som...
Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Cesnačka
Najjednoduchšia a najlacnejšia polievka akú poznám. Ak máte radi cesnak, výborná. Varievala ju moja...
Pikantná marinovaná pečeň
Niečo pre tých, čo majú radi pečeň... Recept mám opísaný už dávno z nejakého časopisu...
Wacky cake
údajne vznikol za druhej svetovej války, keď bol nedostatok mlieka, vajec a masla. Ideálny...
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....
Perníkové guľky
Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár....
Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...
Pita plnená cícerom a mrkvou
Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Foie gras terina
Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a...
Drobky k pivu či vínu
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)
Plnený husací krk
Už dlhšiu dobu som mala v pláne spraviť plnený husací krk. Dnes som ho konečne spravila....
Mliečna ryža s čerešňami
V Nemecku obľúbená Milchreis, pripravená s čerešňami, škoricou, medom a klinčekmi.
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...
Zapečená kuracina s kyslou kapustou
Recept bez prílohy môžeme použiť , pri 90 DD, alebo delenej strave, pri diabete...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Ružičkový koláč
Aj teraz som sa nechala inšpirovať šikovnou maďarskou blogerkou. Tá pani je neskutočne kreatívna, rada...