Kuracie stehná na cukete a zemiakoch
Foto: monn
Rýchly obed v sezóne cukiet.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením aj grilovacím korením z každej strany. Necháme cez noc marinovať. Ak nemáte čas, tak to nie je potrebné, ale marinované majú lepšiu chuť.
- 2
Očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky. Cuketu si umyjeme, rozrežeme a nakrájame na plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu si vymastíme olejom. Uložíme vrstvu zemiakov - osolíme a okoreníme, dáme vrstvu cibule a vrstvu cukety - osolíme a okoreníme, opäť dáme vrstvu zemiakov osolíme, okoreníme a vrstvu cukety zas osolíme a okoreníme. Na vrch rozložíme kuracie stehná.
- 3
Pečieme v rúre prikryté na 200 stupňov cca 1 hodinu. Potom odokryjeme, šťavou, ktorá sa nám vydusila, polejeme kuracie stehná a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá tak cca 10 minút.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu