Veľmi jednoduchá príprava zdravej polievky.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najkrájanú cibuľku speníme na ryžovom oleji (môže byť aj obyčajný, ale ryžový je zdravší a neprepaľuje sa). Necháme ju trochu zhnednúť. Pridáme paradajkový pretlak. Bazalku, soľ, cukor. Zalejeme horúcou vodou a pridáme mrkvu. Varíme, kým mrkva nebude mäkká. Potom odstavíme, rozmixujeme dohladka a podávame so strúhaným syrom.
- 2
* pre zdravšie varenie - odporúčam paradajky zo záhrady alebo v konzerve - pretože tie sú zrelšie ako kupované. *cukor možno nahradiť stéviou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu