Tvarohový nákyp

tati2008 - fotkatati2008, 25. decembra 2010
4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg, (kelimky)
2 ks, celé
50 g, (roztopený)
3 PL
2 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Vsetko vymiesat-konzistencia ako det.vyziva.Vylejeme do vymasteneho pekaca(20x30cm) a pecieme pri 170st.C asi 30min.Nechame vychladnut v rure!Nakoniec posypeme oprazenou struhankou na masle a praskovym cukrom.Podavame s visnovym kompotom.Krajame az po vychladnuti.

  2. 2

    Dobru chut!

Diskusia k receptu

evanaaa
Aký tvaroh je lepší - hrudkový alebo jemnejší ( krémový )? Tvarohové jedlá sú dobré, niekedy urobím.
tati2008
Preto tvaroh v kelimku,lebo je jemnejsi.Hrudkovity tvaroh(na halusky) treba prepasirovat,alebo rozmixovat.
nadia56
prave som ho dopiekla, mam trosku iny pomer surovin, ale je naozaj vyborny, nie moc sladky, presne taky ako nam chuti, tvaroh som mala len hrudkovy, tak som ho rozmixovala, vyskusam aj podla tvojho receptu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia