Bavorský tvarohový koláčik s ovocím
Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 25. mája 2011
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 25. mája 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Linecké cesto forma priemer 32 cm: | |
300 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
100 g |
|
500 g |
|
|
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
40 g |
|
100 g |
|
1 pl |
|
150 g šťava z neho a postrúhaná kôra |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, maslo vytiahnuť studené z chladničky a do zmesi nastrúhať. Vytvarujeme z neho podlhovastú šišku a zabalíme do potravinárskej folie a necháme odležať asi 4 hodiny v chladničke.
- 2
Potom z cesta vyvaľkáme asi 5 mm plát, ktorým vyplníme formu na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme plnku: uvedené suroviny na plnku vymiešame na hladký krém.
- 3
Rúru rozohrejeme na 170 °C. Pripravené cesto vo forme vyberieme z chladničky. Na cesto dáme pripravenú plnku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C 35 minút do zlata.
- 4
Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s lesným ovocím zmiešaným s trochou cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(poznamka: smotany sa vysahaju spolu s tvarohom NIE osobitne).