Bavorský tvarohový koláčik s ovocím

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 25. mája 2011
Bavorský tvarohový koláčik s ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Linecké cesto forma priemer 32 cm:
300 g
150 g
50 g
1 KL
2 ks
100 g
500 g
Tvarohová plnka:
250 g
200 g
50 ml
40 g
100 g
1 pl
150 g šťava z neho a postrúhaná kôra
50 g




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, maslo vytiahnuť studené z chladničky a do zmesi nastrúhať. Vytvarujeme z neho podlhovastú šišku a zabalíme do potravinárskej folie a necháme odležať asi 4 hodiny v chladničke.

  2. 2

    Potom z cesta vyvaľkáme asi 5 mm plát, ktorým vyplníme formu na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme plnku: uvedené suroviny na plnku vymiešame na hladký krém.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 170 °C. Pripravené cesto vo forme vyberieme z chladničky. Na cesto dáme pripravenú plnku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C 35 minút do zlata.

  4. 4

    Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s lesným ovocím zmiešaným s trochou cukru.

Diskusia k receptu

evanaaa
No veď, ale do tých surovín na plnku zamiešame vyšľahanú šľahačku, alebo len tekutú, nie je mi jasné. Ale asi nevyšľahanú.
3sandra3
jéééémine, to je paráda, až sa mi oči krížia z predstavy tej dobroty
cica2
to musí byť dobrota a foto je krásne! @3sandra3 , rozosmiala si ma:))) tak to sme potom dve ;-)
honestka
Perfect nemecky Cheescake, este tak ho poliat ceresnami... ale aj ta karamelova vata je lakava. mnamy-yummy
(poznamka: smotany sa vysahaju spolu s tvarohom NIE osobitne).
tati2008
Smotana na slahanie sa dava nevyslahana,ona je tam na zjemnenie tvarohu alebo sa vymiesa s van.pudingom.
sovka62
Fíha, chystám babinec so spolužiačkami, toto by mohol byť dezert, za ktorý dostanem pochvalu pred nastúpenými panvicami. Už je v KK.
evanaaa
Určite nevyšľahaná, presne, ako píše Tati2008 a aj 3sandra3.
violetacamorova
Mňam veľká dobrota, už som si stotisíckrát hovorila, že sladké recepty ani neotvorím, ale keď to sa nedá a dal by sa poliať už upečený čerešňami, videla som ich v obchode, originál na tento koláčik!