
Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Cícerová nátierka
Cicer namocime na 24 hodin, potom uvarime v osolenej vode , ( 30 minut v...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ....

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Syrové pagáče
Všetko spolu spracujeme, vyvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme žĺtkom , posypeme drvenou...

Grilovaný ananás
Ananás očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Suroviny na marinádu metličkou rozmiešame. Plátky ananásu potrieme...

Pastiersky rebierkový perkelt
Perkelt je z bravčových rebierok. úplne čerstvé som dostala od farmára. tento perkelt som...

Pasírované paradajkové pyré
Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Zeleninová polievka
Som hrozne zeleninový človek, rada jem zeleninové jedlá (okrem iných:-D). Dnes som našla tu na...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...

Špargľová polievka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, ...

Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády
8 bielkov vyšľaháme dotuha, postupne pridávame 210 g kryštálového cukru a na záver zašľaháme Zlatý krém....

Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Jabĺčkové kvietky
Milí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím...

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Sviatoční ježkovia
Nápad mám od svojej kamošky , ja som robila vždy len rožky, z lístkového cesta, rôzne...

Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...

Zelerovo-jablkový šalát
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. To isté urobíme so zelerom.

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...