
Bezlepkové čokoládové madlenky
Výborná vec - tieto bezlepkové čokoládové madlenky. Jemný koláčik, ktorý sa priam rozplýva v ústach....

Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Rýdziky pečené na masle
Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

Krúpová polievka so žihľavou
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju...

Závin s červenou cibuľou
Mnohí z nás nevedia, čo s červenou cibuľou. Ponúkam preto recept, ktorý nesklame.

Piškótové slniečka
Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s horúcou vodou a polovicou cukru. Po zhustnutí hmotu stiahneme z...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Tapiokový dezert s longanom a mangom
Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje...

Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....

Nátierka z batatov a cícera
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť...

Mandľové zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme na oleji upražené mandle, osolíme a okoreníme. Ďalej...

Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Encián v lístkovom ceste ako tekvička
Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...

Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....

Letná krémová polievka s brokolicou a bezlepkovou cestovinou
Aj v lete, keď už slnko zapadne, sa nám zažiada niečo ľahké a zdravé na večeru....

Bažantie prsia s hráškovým pyré
Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme...

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

Čatní z datlí a tamarindu
Čatní (chutney) mám rada hádam všetky. Tento je asi jeden z tých najjednoduchších a pritom najchutnejších....

Zemiakovo–jablkové knedličky
Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť...

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....

Brokolicová polievka s batatmi
Bataty sa stali mojou obľúbenou zeleninou a často nimi nahrádzam zemiaky....

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)