Oškvarkové pagáče
Výborné pagáčiky.
25 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1,5 dl vlažné |
|
1 kocka |
|
1 KL |
|
125 g rozpustené vlažné |
|
2 ks uvarené v šupke |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
250 g mleté |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások z droždia, vlažného mlieka, cukru a trochy múky.
- 2
Keď vzíde kvások, nalejeme ho k múke v mise, pridáme rozpustené maslo, vajíčko, žĺtok, soľ a nastrúhané uvarené zemiaky. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pomletými oškvarkami, preložíme a to opakujeme trikrát. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a upečieme (20 minút na 180 °C).
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu