Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

ariela6 - fotkaariela6, 14. mája 2021

Výborné pagáčiky.

25 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1,5 dl vlažné
1 kocka
1 KL
125 g rozpustené vlažné
2 ks uvarené v šupke
1 ks
1 ks
1 KL
250 g mleté
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z droždia, vlažného mlieka, cukru a trochy múky.

  2. 2

    Keď vzíde kvások, nalejeme ho k múke v mise, pridáme rozpustené maslo, vajíčko, žĺtok, soľ a nastrúhané uvarené zemiaky. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pomletými oškvarkami, preložíme a to opakujeme trikrát. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a upečieme (20 minút na 180 °C).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia