Zemiakovo–jablkové knedličky

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010

Suroviny

1 kg
300 g
0,5 kg
1 ks
30 g
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3 mm, pokrájame na rovnaké štvorce, do ktorých zabalíme očistené rozštvrtené jablká.

  2. 2

    Knedličky varíme v posolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, ešte ich 5 minút povaríme. Potom ich vyberieme a necháme odtiecť.

  3. 3

    Posypeme strúhankou opraženou na masle a pocukrujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia