
Bezlepkové „ jojo“ fánky zo Salajky
Na prvý pohľad pripomínajúce piškóty, „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne...

Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.

Šišky, nadýchané a vláčne
Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 lyžice múky, 1 lyžičky cukru a droždia si zarobíme...

Špargľa s avokádovými vajcami
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Grécke kuluri alebo kysnuté kolieska v sezame
Tento recept som získala od jednej milej panej, ktorá je Slovenka žijúca v Grécku a s...

Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

Jahody z chladničky
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.

Maslo s medvedím cesnakom
Jednoduché na prípravu a skvelé na hrianku, cestoviny a fantastické na steak.

Badiánový medovník
Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...

Domáce kysnuté rožky na hotdogy
Rožky sú najlepšie ešte teplé, no vláčne vydržia aj do druhého dňa. Môžete ich bez problémov zmraziť a použiť neskôr....

Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky....

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...

Vanilkové rožky a tyčinky
Tentoraz pridávam recept na obľúbené vanilkové rožky, ako ich kedysi piekli naše staré mamy a ktoré...

Bábovka s jabĺčkami a škoricou
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Slivkový koláč naopak - pečený v remoske
Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo....

Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou
Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho. mala som ich v mrazáku dosť...

Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....

Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Risalamande
Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok....

Fazuľkový šalát
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti....

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

Čerešňový koláč s kokosom
Vychutnajte si čerstvé čerešničky v tomto skvelom koláči s kokosom. Stačí vymiešať jednoduché cesto, lahodnú...

Ťahaná štrúdľa
Zarobíme si cesto - múku, olej, vlažnú vodu, ocot a soľ spracujeme na vláčne...

Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...