prazdny

Prečistené maslo

Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

prazdny

Čerešňový koláč s kokosom

Koláče

Vychutnajte si čerstvé čerešničky v tomto skvelom koláči s kokosom. Stačí vymiešať jednoduché cesto, lahodnú...

prazdny

Pomarančovo-jablková ryža

Bezmäsité jedlá

Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

prazdny

Grécke bujurdi

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

prazdny

Plnený pstruh

Hlavné jedlá

Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

prazdny

Jednoduchá tvarohová vianočka bez kysnutia

Koláče

Keď nie je čas na prácu s kysnutým cestom, ale máte neodolateľnú chuť na domácu vianočku, tak upečte túto....

prazdny

Cukety so zeleninovou plnkou

Bezmäsité jedlá

manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

prazdny

Tvarohové šatôčky

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

prazdny

Čokoládové rožteky

Dezerty

Sladké krehké rožteky s rôznymi príchuťami určite nemôžu na vianočnom stole chýbať....

prazdny

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Dezerty

Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

prazdny

Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Kuracie mäso

Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...

prazdny

Bochník z oranžovej tekvice

Koláče

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

prazdny

Rybie filé s hubovou majonézou

Hlavné jedlá

niekoľko receptov pre milovníkov húb aj rýb.

prazdny

Topinka s kaviárom

Slané chuťovky

Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

prazdny

Jednoduchý zelerový šalát s údeným syrom

Šaláty

Buľvu zeleru očistíme, nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do sekáčika a zomelieme najemno.

prazdny

Chlebík z droždia

Chlieb

Chlebík z droždia, hlavne mienený pre začiatočníkov :)

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky

Bezmäsité jedlá

Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

prazdny

Guľky s lieskovými orieškami

Dezerty

Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.

prazdny

Mrveničkové muffiny so slivkami

Koláče

Múku zmiešame s ovsenými vločkami a cukrom. Pridáme roztopené maslo a spracujeme na mrveničku.

prazdny

Slaný koláč s bryndzou a jablkami

Bezmäsité jedlá

Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...

prazdny

Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana

Dezerty

Vyskúšajte lahodný bezlepkový Zlatý krémeš Liana, vylepšený pravou mletou vanilkou! Tradičný obľúbený zákusok sme pre vás pripravili v jemnej bezlepkovej verzii....

prazdny

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou

Cestoviny

Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

prazdny

Orechová roláda s mandľovým krémom

Dezerty

Rýchla a chutná orechová roláda s mandľovým krémom.

prazdny

Kuřecí krém s mrkvovými nudličkami na másle

Kuracie mäso

Vařit pečlivě, nepospíchat a pak polévka chutná slavnostně .

prazdny

Grilovaný burger

Hovädzie mäso

Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania....

prazdny

Bezlepková voňavá škoricová bábovka

Koláče

Nadýchané, voňavé a plnené škoricou – tieto bezlepkové mini bábovky si zamilujete na prvé sústo....

prazdny

Lososové caramelle na paradajkách

Cestoviny

Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Syrové rezance

Cestoviny

Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...