
Vínová torta
Tento recept poznám aspoň 30 rokov. Mám ho od svadobnej kuchárky, ktorá žiaľ už nie je...

Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...

Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...

Kôprovo-syrové pletienky
Krásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád, môže nahradiť žeruchou, pažítkou alebo inými bylinkami. Recept...

Kysnutý ovocný koláč bez lepku s posýpkou
Toto máme všetci radi. Kysnutý ovocný koláč bez lepku, na ktorom nechýba chrumkavá posýpka. Univerzálny chutný koláč, ktorý môžete piecť počas celého roka s rôznymi druhmi ovocia....

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)

Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...

Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...

Zemiakovo-škvarkové placky
. topila som nedávno v pekárničke slaninu na skúšku. takže boli škvarky a trebalo dačo...

Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...

Záhorácká topinka
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly,...

Želé z bazy
je to recept od mojej kolegine je uplne lahky a ty co maju radi Bazu si pochutnaju......

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Kura v jogurte
Tento rezeň si môžu dopriať aj ľudia ktorý sa musia inak vypražaniu vyhýbať. Mäsko je lahodné...

Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

Škoricové ušká
Cesto rozvaľkáme, posypeme cukrom a pomaly ho zatlačíme valčekom. Zdola aj zhora prehneme cesto do...

Výdatné raňajky
Tieto raňajky pripravujem viac menej len cez víkendy kvôli cibuľke. No rodinka si na nich veľmi...

Guláš tety Evičky
Moje deti v detstve odmietali jedlá s lečom. Teta Evička poradila variantu na gulášovú polievku.

Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...

Špenátovo-mrkvová roláda zo pstruha
Filety očistíme, orez rozmixujeme spolu so smotanou, na tzv. fáš, osolíme a okoreníme....

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

Cícerová sekaná
Dnes som si robila k obedu takuto mňamku k šošovicovej omáčke, je to diétny recept a našla som...