Ryžový nákyp so slivkami
Foto: ryzasos
Ryžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho
pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami. Tento recept pre Zobraziť celý popisRyžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho
pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami. Tento recept pre vás pripravil blog Neplecha na plechu.
Zdroj: Neplecha na plechu
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu nasypeme do hrnca a zalejeme ju mliekom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a lyžičku škorice. Ryžu varíme do zmäknutia asi 25 minút. Počas varenia ju z času na čas premiešame. Keď je hotová, necháme ju úplne vychladnúť.
- 2
Väčšiu zapekaciu formu vymažeme maslom. Slivky umyjeme, rozkrojíme ich na polovice a vyberieme kôstky.
- 3
Teraz začneme pripravovať nákyp. Vajcia rozdelíme do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Bielky ušľaháme dotuha.
- 4
Ľahko zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a potom do neho zamiešame žĺtky jeden po druhom. Ďalej vmiešame vychladnutú ryžu a potom do tohto základu opatrne zapracujeme aj vyšľahané bielky.
- 5
Rúru dáme predhrievať na 160 °C.
- 6
Polovicu zmesi nalejeme do pripraveného pekáča a rovnomerne ju rozprestrieme. Potom na ňu poukladáme pripravené slivky a prikryjeme ich zvyšnou ryžovou zmesou. Opäť rovnomerne rozprestrieme a môžeme dať do vyhriatej rúry piecť.
- 7
Nákyp pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C zhruba 45 minút.
- 8
Hotový, ešte horúci nákyp, ľahko pomúčime a posypeme kakaom. Na kakao môžete použiť šablónu s králikom, ktorého som vystrihla z papiera. Potom už ho stačí len dozdobiť očkami z bielkovej polevy.
Tiež ryžový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu