
Silvestrovský Sráczov rozmar, variabilný i pre iné sviatky
S pôvodom receptu je to tak, ako s rodokmeňom psa čistokrvnej pouličnej zmesi. Z viacerých...

Makové kysnuté buchtičky
Recept na tieto buchtičky som našla na mimibazare. cz pani Alena/chalupnicka/ za čo jej srdečná vďaka sú...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Zimný dressingový šalát CENCULIAK
Šalát preplnený zdraviu prospešnými, zdravie chrániacimi výživnými, bioaktívnymi látkami. Sú to antioxidanty a vláknina...

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá...

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

Kurací vývar so syrom
Umyjeme a očistíme kuracie prsia, očistíme cibuľu, ktorú pokrájame na štvrťky, očistíme a nakrájame...

Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...

Bratislavské rožky
Neviem kto je autorom receptu. Dostala som ho od jednej známej. Nedávno si niektoi ťažkal...

Pastiersky rebierkový perkelt
Perkelt je z bravčových rebierok. úplne čerstvé som dostala od farmára. tento perkelt som...

Neapolské keksíky
Maslo vyšlahame s cukrom, pridame mandle, vajce, kôru a štavu, premiešame a pridame hrozienka .

Novoročný pletenec
Trocha experiment so zapletaním kysnutého cesta, inšpirovala ma Honestka pridaním videí do Čistinkinho receptu na vianočku,...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Marhuľové guľky
Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť. Ošúpeme, nastrúhame, primiešame celé vajcia, hladkú múku a...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Laskonky pops
Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke....

Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, višňami, so šľahačkou a posypaný čokoládou, to je naša pozvánka na sladké maškrtenie....

Domáce bonbóny
Bonbóniky sa nepečú a sú pre mslné jazýčky ako stvorené. Majú výbornú chuť. Potešia nielen...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

Zapekaný kapustník
Toto je môj prvý uverejnený recept, a nerobila som foto priebežne, až keď sme ho...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Štôlske zapraženo
Písal sa rok 1935. V malej dedinke Štôla pod Vysokými Tatrami sa stretávali po...