Bezlepkový Raffaello zákusok

katarinka123 - fotkakatarinka123, 9. júla 2015

sladky , chutný, bez lepku

15
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 ks
300 g
300 g
1,5 dcl
1 dcl
plnka:
1 ks
2 ks
500 ml
 na posypanie
250 g (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Žltka si vyšlahame s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teple zmiešane s rumom) a olej-striedavo Potom pridáme múku zmiešanu s PDP,guarovou gumou a pomaly šľaháme Nakoniec primiešame varechou vyšľahaný sneh zo 6 bielkov Cesto vyleje ma vymastený kokosom vysypaný plech, a pecieme na 180 stupnov cca 30 minut

  2. 2

    Plna: z mlieka a zlateho klasu uvariť hustý puding, salko vymiešať s maslom... a primiešať do vychladnutého pudingu

  3. 3

    Upečenú piškótu natrieme džemom, na džem plnku na plnku vyšľahanú šľahačku a na šľahačku posypať kokosom

Diskusia k receptu

evanaaa
@katarinka123 , nie som síce celiatička, ale recept sa mi páči, iste sa dá spraviť aj v klasickom prevedení, vymeniť len múku....a ešte by som možno na plnku použila kokosový puding, aby to bolo dokonale kokosové :) Džem v surovinách nemáš, ale dá sa domyslieť.
katarinka123
ano uplne kludne pomer ten isty do piskoty len polohruba muka, kym som nebola na bezlepkovej strave robila som tak klasicku piskotu....a ano da sa aj kokosovy:)....len ja som v tom momente ziaden vhodny pre nas nenasla:D..a dzem nie je az tak potrebny ale ja vzdy potieram korpus alebo teda cesto dzemom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia