Super nezdravá rýchlovka

hrky - fotkahrky, 12. júla 2014
Super nezdravá rýchlovka
Foto: hrky

Táto lahôdka, aj keď asi nezdravá, ma sprevádza odmalička a pripomína mi sladké detstvo. Možno ju niektorí poznáte, možno nie, ale ja som ju Zobraziť celý popisTáto lahôdka, aj keď asi nezdravá, ma sprevádza odmalička a pripomína mi sladké detstvo. Možno ju niektorí poznáte, možno nie, ale ja som ju sem pridala pre tých, ktorí také ešte neskúsili a zase si môžu obohatiť troška večerný jedálniček :)

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Schválne som nenapísala množstvá, pretože na každú hrianku ide jedno volské oko a cibule podľa chuti, takže záleží len od vás, koľko porcií urobíte Takže už asi šípite, z čoho sa táto rýchlovka skladá - teda ide o klasickú hrianku opečenú na oleji :)

    Super nezdravá rýchlovka  - obrázok 1
  2. 2

    Na opečenú hrianku sa natrie syr podľa chuti, či už bambino alebo trojuholník, ja som mala dnes poruke plátkový :)

    Super nezdravá rýchlovka  - obrázok 2
  3. 3

    Poukladá sa na syr na hrianke nakrájaná cibuľka a na to sa už len uloží volské oko.

    Super nezdravá rýchlovka  - obrázok 3
  4. 4

    Samozrejme nezabudneme posoliť, prípadne dať nejaké bylinky, ktoré má rodinka rada a šup na nezdravé "zhrešenie " :))

    Super nezdravá rýchlovka  - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Veľký súhlas s @radulienkou. To má ďaleko od nezdravého.Vajce,hrianka,slanina,cibuľa,cesnak moje najobľúbenejšie raňajky,aj obed aj večera niekedy...To je tiež otázka názoru,ale podľa môjho úsudku vždy zdravšie ako light jogurt s cereáliami....práveže tieto raňajky ma zasýtia tak,že mám dosť a nechodím každú hodinu vyvrtávať,že čoby som zjedla,lebo z light jogurtu ma prelamuje od hladu,lebo chýbajú živiny. Toto si dám vždy. keď viem,že nestíham a potrebujem veľa energie a sýte jedlo....
braxi
výborné papaníčko, ešte na hrianku horčicou, má to chuť akoby tam bola cigánska pečienka :)
ajka1205
Nezdravé ale plné energie je veľmi vhodné na dnešné ponure ráno..vyzerá to veľmi dobre***
luss44
poznám, robievam občas ako rýchlu večeru, potom ešte pohyb v záhrade a hrianky sú strávené raz-dva. Aj ked ja si robím hrianky na platni nasucho, cesnak, syr a volské oko.
1x boxik
boxik
Nepochopil som čo je na tomto jedle čo občas jem na raňajky a mám ho rád nezdravé. Stále viac nadobúdam tu na vareche a nielen tu dojem že tým že sa stravujem tak ako bolo v tejto krajine roky zvykom , teda vrátane mäsa a jeho rôznych úprav že pácham trestný čin. Mám už neďaleko sedemdesiatku , okrem stareckých opotrebení žiadne choroby a vďaka dobrému jedlu a sem tam aj poháriku dobrého vínka veselú myseľ a nie stres z toho že som zjedol niečo čo dr.Bukovskému a jemu podobným dvíha adrenalín.
hrky
v popise píšem "asi", aj to iba preto, lebo sa tu veľakrát stretám s obvineniami, aké "nezdravé" alebo jednoduché jedlá sa sem pridávajú:)
pre mňa je to jedno obľúbených jedál a nemyslím si tiež že je to nezdravé:) iba možno kvôli tomu, že je to na smaženej hrianke, ale pokiaľ viem, telo olej, či tuk potrebuje:)
1x boxik
hubata
Jasné @hrky potrebujeme zo všetkého všetko, záleží na množstve, pohybe a spôsobe stravovania: ak si dám k jednému chlebu vo vajíčku 5 paradajok, 5 paprík, 2 cibule, 3 cesnaky, a 3 zelené uhorky zo záhrady - nemôže mať námietky k skladbe ani Dr. Bukovský. A či má námietky k množstvu - to neviem, lebo ho nepočúvam .....
obor123
Je to super rýchle, sýte, výborné. Ešte na doplnenie :hrianky,syr, cibuľa, úplatok šunkovej salámy a volské oko.
abdul
Veľmi rád, a často, takto nezdravo zrýchľujem. A ešte k tomu aj tatárska omáčka, nech si aj cholesterol príde na svoje. Hviezdičkujem naplno.
medulienka122
robievam to občas, len chlapi si to ešte "prilepšia " na vrch kečupom alebo niečím pálivým - ja to mám tiež rada
jujoska
osobne pre mna je to nezdrave len kvoli tomu lepidlovemu syru.
Ja to robievam obcas na veceru, ked neviem co narychlo - chlieb, vajcia a syr sa vzdy najde. Ale s kvalitnym tvrdym syrom, idealne chedarom alebo goudou. A na akejkolvek masti...mnam! A veru nejaky kecup alebo cili omacka na prilepsenie aj u nas
lethe
občas robievame na večeru, dlhé roky, s malou zmenou :

chlieb opečieme na sucho na platni pekne z oboch strán.
vždy pečiem chlebík takto, tradične, bez oleja, u nás ani doma ani u babky sa nikdy nepieklo v oleji, aj na raňajkové hrianky s džemom sa pečie takto /
alebo pri nachladnutí, na zimnú večeru opečené chlebíky potrieť cesnakom, omastiť bravčovou masťou /

na chlebík potom tenkú vrstvu plnotučnej horčice, potom nakrájaná cibuľka, potom sa položí plátok vajíčka / volského oka / a na vrch, ako zlatý klinec: postrašiť paprikovou pastou "červené zlato".

vynikajúce. :)

1x lethe
hrky
dakujem za tip lethe vyskusam urcite:), len este vediet co je ta pasta... :)
tu horcicu my zvykneme na klasicky masťou natretý chlieb a na to cibuľa :) - to mi tu tiež raz vytkli, ako je to možné, kto by to jedol:) - ale niekedy dobre nevyzerajúce lakotky chutia najlepšie :)
1x lethe
lethe
toto je papriková pasta ... dostať ju aj v šipľavom, aj sladkom - ja štipľavú pariku nemusím vôbec, používam len sladkú ...

je fajn slaná ... :)
bežne dostať u nás dlhé roky v super a hypermarketoch, hľadaj, určite neobanuješ :)
je vynikajúca na mastný chlieb, trochu ho poblázniť inou chuťou ... a tak :)

 www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=piros+arany+pasta...
hrky
ahaaaaaaa, uz viem :) dakujem, davnejsie som ju mala ale pozabudla na nu:)
1x lethe
anna087
Tiež to máme radi s horčicou namiesto syra,je to možno nezdravé,ale čo už budeme chrúmať len mrkvu? :)
rea1
aj u nás sa robí tento "nezdravý" ale prudko jedlý recept niekedy cez víkend na večeru, len ja, keď sa mi chce hrať, ho trochu vylepšujem: hrianka na sucho, potrieť jemne maslom, horčicou (alebo tou horespomínanou piros pastou) a plátok šunky či šunkovej salámy. vajce rozdelím na b. + ž., bielok dotuha vyšľahám, dám na hrianku kopec, ktorému v prostriedku spravím jamku. dám trošku zapiecť, potom do jamky vložím žĺtok a dám zapiecť definitívne, tak, ako kto chce mať žĺtok tekutý alebo nie. niekedy posypem postrúhaným syrom. niekedy. a keď som lenivá a nechce sa mi byť za hviezdu, pacnem na tú šunku volské oko a hotovo. strašne nezdravé - nech sa p. Bukovský a mnohí iní nepo...tento, no. a najust ti píšem plný počet hviezdičiek. :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia