Foto: hrky
Táto lahôdka, aj keď asi nezdravá, ma sprevádza odmalička a pripomína mi sladké detstvo. Možno ju niektorí poznáte, možno nie, ale ja som ju Zobraziť celý popisTáto lahôdka, aj keď asi nezdravá, ma sprevádza odmalička a pripomína mi sladké detstvo. Možno ju niektorí poznáte, možno nie, ale ja som ju sem pridala pre tých, ktorí také ešte neskúsili a zase si môžu obohatiť troška večerný jedálniček :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Schválne som nenapísala množstvá, pretože na každú hrianku ide jedno volské oko a cibule podľa chuti, takže záleží len od vás, koľko porcií urobíte Takže už asi šípite, z čoho sa táto rýchlovka skladá - teda ide o klasickú hrianku opečenú na oleji :)
-
2
Na opečenú hrianku sa natrie syr podľa chuti, či už bambino alebo trojuholník, ja som mala dnes poruke plátkový :)
-
3
Poukladá sa na syr na hrianke nakrájaná cibuľka a na to sa už len uloží volské oko.
-
4
Samozrejme nezabudneme posoliť, prípadne dať nejaké bylinky, ktoré má rodinka rada a šup na nezdravé "zhrešenie " :))
pre mňa je to jedno obľúbených jedál a nemyslím si tiež že je to nezdravé:) iba možno kvôli tomu, že je to na smaženej hrianke, ale pokiaľ viem, telo olej, či tuk potrebuje:)
Ja to robievam obcas na veceru, ked neviem co narychlo - chlieb, vajcia a syr sa vzdy najde. Ale s kvalitnym tvrdym syrom, idealne chedarom alebo goudou. A na akejkolvek masti...mnam! A veru nejaky kecup alebo cili omacka na prilepsenie aj u nas
chlieb opečieme na sucho na platni pekne z oboch strán.
vždy pečiem chlebík takto, tradične, bez oleja, u nás ani doma ani u babky sa nikdy nepieklo v oleji, aj na raňajkové hrianky s džemom sa pečie takto /
alebo pri nachladnutí, na zimnú večeru opečené chlebíky potrieť cesnakom, omastiť bravčovou masťou /
na chlebík potom tenkú vrstvu plnotučnej horčice, potom nakrájaná cibuľka, potom sa položí plátok vajíčka / volského oka / a na vrch, ako zlatý klinec: postrašiť paprikovou pastou "červené zlato".
vynikajúce. :)
tu horcicu my zvykneme na klasicky masťou natretý chlieb a na to cibuľa :) - to mi tu tiež raz vytkli, ako je to možné, kto by to jedol:) - ale niekedy dobre nevyzerajúce lakotky chutia najlepšie :)
je fajn slaná ... :)
bežne dostať u nás dlhé roky v super a hypermarketoch, hľadaj, určite neobanuješ :)
je vynikajúca na mastný chlieb, trochu ho poblázniť inou chuťou ... a tak :)
www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=piros+arany+pasta...