Kelová polievka s cícerom a slaninou

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. februára 2014

Namiesto slaniny môžete dať kvalitné párky alebo klobásku.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks
2 ks
400 ml
100 g
1 šálka
1 strúčik
1 ČL
1/2 l
štipka




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky (párky a klobásu na kolieska) a opečieme v hrnci na kvapke oleja do chrumkava. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian, fenikel, zalejeme konzervou nasekaných paradajok, pohárom vývaru a odokryté povaríme 10 minút.

  2. 2

    Z kelových listov vykrojíme stredovú časť a listy nakrájame na prúžky. Pridáme do hrnca spolu s cícerom a zvyškom vývaru a varíme kým nie je kel mäký ale nie úplne rozvarený. Do polievky prelisujeme strúčik cesnaku, ochutíme mletým čiernym korením a prípadne posolíme. Na tanieri posypeme sušený čili korením a nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

gabriele
dalsi vyborny recept z Tvojej pokladnice :)...vyskusam s neudenou klobaskou
anina6
aj mne sa páči tvoja polievka, vyzerá, že je aj prudko jedlá.
bozulka
Ako vždy,dobrá a kvalitná...!!!
Som rada,že si sa zase ozvala.
zuzkabluzka
aj ja som ju uz vyskusala, vyborna, nabuduce dam asi trocha menej paradajok, ale inak ohromna polievka :) vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia