Foto: nazarboncuk
Namiesto slaniny môžete dať kvalitné párky alebo klobásku.
4
porcie
porcie
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky (párky a klobásu na kolieska) a opečieme v hrnci na kvapke oleja do chrumkava. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian, fenikel, zalejeme konzervou nasekaných paradajok, pohárom vývaru a odokryté povaríme 10 minút.
- 2
Z kelových listov vykrojíme stredovú časť a listy nakrájame na prúžky. Pridáme do hrnca spolu s cícerom a zvyškom vývaru a varíme kým nie je kel mäký ale nie úplne rozvarený. Do polievky prelisujeme strúčik cesnaku, ochutíme mletým čiernym korením a prípadne posolíme. Na tanieri posypeme sušený čili korením a nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada,že si sa zase ozvala.