Kakaové pusinky bez múky

babinka - fotkababinka, 30. novembra 2017
Kakaové pusinky bez múky
Foto: babinka

Tieto susienky som kdesi na internete objavila a rozhodla sa ich vyskusat prave pred Vianocami, pretoze vela peciem a mam aj znamu, ktorej som Zobraziť celý popisTieto susienky som kdesi na internete objavila a rozhodla sa ich vyskusat prave pred Vianocami, pretoze vela peciem a mam aj znamu, ktorej som naposledy piekla bezlepkove pecivo a tak dostane vianocne pecivo aj pre bezlepkacov. Po vyskusani som sa rozhodla dat ho aj sem, pretoze sa priam same rozpustaju v ustach a nadherne vonaju i kakaovo chutia - asi kvoli holandskemu kakau, ale vyskusajte a date mi za pravdu, ze je to ako oblacik.

50
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
140 g mleté
140 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo s ostatnymi surovinami ručne miešame 30 min, dá sa aj slahacom, ale čas je rovnaky. Ak ho skratite, moze sa stat, ze namiesto kuskov peciva budete mat plát - cesto sa roztecie.

  2. 2

    Po vymiesani mozete lyzickou klast male kopky na plech vystlany papierom na pecenie, alebo tvarovat gulky , ci tak ako ja - cesto dat do vrecuska na krem a bez nadstavca (spicky) z neho vytlacat male pusinky ako piskoty. Davala som bez velkych medzier, spoliehala som sa na poctive polhodinove miesanie. Celkom mi vyslo okolo 50 ks, ale od vcera sa tolko “ochutnavalo”, ze netusim spravne cislo.

  3. 3

    Pecieme 15 minut na 180 °C, pripadne vyskusat, ci sa odliepaju z papiera a ked ano, tak uz je to hotove.

Diskusia k receptu

zolik
Dakujem. Fajn recept o 4 surovinach, len ufff, miesat rucne 30 minut sa mi zda dost narocne. Ale aj tak vdaka.
babinka
Vies, sadla som si k telke a miesala a miesala. Kym sa zohriala rura, bolo natlacene na papieri a potom upecene. Takze rychlo a bez prace, Len miesanie :)
haji
Pusinky jsou moje slabost. K tomu bezlepkové - dnes žiadané. Jsi šikulka!
babinka
Dnes som sa zamyslela a napadlo mi vyskusat tieto pusinky urobit z kokosu namiesto orechov. Asi cez vikend vyskusam a dam vediet. Ved keby nahodou neboli dobre, upecene zuzitkujem do vianocnych guliek ci nepecenych kolacikov.
martamm
Dnes je uz takmer v kazdej domacnosti robot, takze s miesanim by nemal byt problem, podla ingrediencii budu tieto pusinky naozaj vyborne, kolko kusov urobis z jednej davky?
babinka
@Martamm netusim, kolko bolo, velky plech bol uplne opusinkovany a kedze som nespocitala kolko kusov tam bolo, az po poziadavke zverejnit recept som utekala spocitat. No medzitym sme ich neustale ochutnavali, preto som uviedla hore 50 ks, ale je to plus minus a zalezi aj na velkosti. ja som robila ako male okruhle piskotky, oni trosku narastli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia