Foto: petronela282
Tento kolacik mame vsetci velmi radi pocas celeho roku. Bud v lete z cerstvych jablk alebo zasoby nastruhanych jablk v mrazaku.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiesame si spolu suroviny a vypracujeme rukami cesto. Muka, cukor, van.cukor, vajicko, pdp a palmarin. Rozdelime ho na dve casti. Cesto po castiach valkame a ukladame na plech. Cesto sa trha tak take male casti spajame. Poukladame jablka a dame druhu polovicu cesta. Popichame vrch vydlickou a upecieme do zlata.
- 2
Ocistime jablka. Nechame ich chvlku postat aby pustili stavu. Potom jablka rukami vytlacame stavu a prelozime ich do druhej misky kde si pridame cukor a skoricu podla chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
viac jablk dala by som i ja..časť nastrúhať..časť na malé kocky..
šikovné sú tu mladé kočky..:-)