Jablkový koláč z hneteného cesta

petronela282 - fotkapetronela282, 31. marca 2015

Tento kolacik mame vsetci velmi radi pocas celeho roku. Bud v lete z cerstvych jablk alebo zasoby nastruhanych jablk v mrazaku.

40
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
1 bal.
1 ks
250 g
1/2 bal.
Plnka:
15 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Zmiesame si spolu suroviny a vypracujeme rukami cesto. Muka, cukor, van.cukor, vajicko, pdp a palmarin. Rozdelime ho na dve casti. Cesto po castiach valkame a ukladame na plech. Cesto sa trha tak take male casti spajame. Poukladame jablka a dame druhu polovicu cesta. Popichame vrch vydlickou a upecieme do zlata.

  2. 2

    Ocistime jablka. Nechame ich chvlku postat aby pustili stavu. Potom jablka rukami vytlacame stavu a prelozime ich do druhej misky kde si pridame cukor a skoricu podla chuti.

Diskusia k receptu

tassiedevil
určite chutný koláčik, vyzerá, že je tam trochu málo tej jablkovej plnky k pomeru cesta....ja mám rád viac jablk ako cesta...palmarín nepoznám...dal by som maslo..:)
motyka
starodávny recept. Stará dobrá klasika. Keď jablkový - a nie štrudľa - tak určite tento. Ja heru, alebo maslo. Vydarí sa ale stále a hdeň zmizne z plechu. Dala by som si.
evanaaa
Skoro ako klasické jablkové pité, to bol najlepší jablkový koláč premňa, tento bude iste podobný. Dá sa robiť aj ako mriežkový, ale vtedy je dobré vrch posypať drvenými orechami, keď sa pri pečení opražia, majú dobrú chuť.
petronela282
Ano aj ja som davala oriesky na male kusky, ale koli rocnemu synovi nedavam zatial ;-) A ja mam rada menej jabl...
radost
chutný koláčik..šikovná varecháčka..krásny psík..dobrá kombinácia..
viac jablk dala by som i ja..časť nastrúhať..časť na malé kocky..
šikovné sú tu mladé kočky..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia