Bodkavé tvarohové rolky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. mája 2013

Tento zákusok je veľmi chutný..je to dvojfarebné piškótové cesto a výbornou tvarohovou plnkou, ktorú osvieži citrónová šťava a kôra...

16
porcií
60 minút
príprava
2x1+ 2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Biele cesto:
3 ks
4 PL
70 g
1/2 bal.
5 PL
5 PL
Tmavé cesto:
3 ks
4 PL
50 g
1/2 bal.
1,5 dkg
5 PL
5 PL
plnka:
200 g
200 g
500 g
z 1 citróna
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    ako prvé som si pripravila pečiace papiere...aby som robila bodky rovnomerne, urobila som si z papiera šachovnicu..kde sa body pretínajú tam som urobila bodku...zároveň som si pripravila z papiera lievik na kvapky...

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si do 2 misiek suroviny na obidva cestá...do nádob som dala 4 lyžice práškového cukru a vajcia som rozdelila a bielka som dala do cukru..

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    bielka s cukrom som vymiešala na tvrdý sneh a postupne som pridávala do nich po jednom žĺtky a miešala do tuhej hmoty...

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do 2 nádob som pripravila ostatné suroviny,krtoré smom zmiešala a postupne pridávala po jednej lyžici k vymiešanej cukrovo-vajcovej hmoty...všetko miešala mixérom...toto sú už hotové vymiešané hmoty...

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a teraz treba trpezlivosť...na papier som dávala biele aj hnedé bodky...trúbu som nechala vyhriať na 180st. ukladanie bielych bodiek..bodky sa pečú iba 1 minútu...

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    bodky z hnedého cesta...bodky sa pečú iba 1 minútu

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    bodky som nechala cvíľku vychladiť a na biele bodky som vyliala hnedé cesto..toto cesto sa pečie 10 min..

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na hnedé bodky som vyliala biele cesto...toto cesto sa pečie 10 min.

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečené cestá som nechala vychladiť a stiahla som z nich papiere...cesto som upravila...po dĺžke som ho prerezala na šírku 11cm.

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    upravené cestá...

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pripravila som si plnku...maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a šťavu s kôrou z 1 citrónu...plnku som rovnomerne rozdelila na všetky pásy..

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    cestá som zrolovala do šírke a zabalila do pečiaceho papiera a nechala v chladničke vychladiť...môže zostať v chladničke po celú noc..

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pokrájať treba horúcim nožom na rovnaké rolky...pozn: pozor pri pečení cesta, aby sa nevysušil, lebo môže pri rolovaní prasknúť ako mne...pokrájala som na rezy...dobrú chuť..

    Bodkavé tvarohové rolky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

martinka78
Paráda, Izka. Kam chodíš na takéto nápady? Nikdy som takéto koláčiky nevidela a už som videla všeličo... Mám pocit, že tvoja studňa inšpirácie je nevyčerpateľná a už sa teším, s čím prídeš nabudúce.
martinka78
Ešte som zabudla - vytvorila som si na tvoje recepty špeciálnu rubriku v KK pod názvom "Izkine dobrotky", lebo tvoje koláčiky sú jeden lepší ako druhý.
sisuk
izabelka, nádhera!!! Určite vyskúšam o 2 týždne na oslavu... Ďakujem za krásny recept
afataga
pekne si sa pohrala :-) take nekremove, presne pre mna
elysa
@izabella929 Ty si neskutočná šikovnica, parádne sú Tvoje rolky... Ty máš asi neuveriteľnú trpezlivosť...:))
izabella929
Veľmi ma mrzí, že som nechala dlhšie v trúbe hnedý korpus a praskol mi...trápi ma to, ale čo už...na hnedom korpuse je ťažko vidieť, či je už upečený...ospravedlňujem sa...ale inak je to skvelá fajnotka...tak ma nebite...)
manya
čakala som, čo to bude tento týždeň,si úžasne kreatívna, toto je isto tvoj nápad, super je slabý výraz.
luss44
toľko bodiek... :) krásny zákusok, pre mňa úplne nový, veľká pochvala pre cukrárku :)
irenaw
veľmi pekné rolky, jedna ako druhá, obdivujem, ja nie som "rolovací" typ
babkamt
Nepoviem ti nič nové , len to čo už sama dobre vieš . Neustále nás prekvapuješ svojimi fantastickými koláčikmi . Teším sa na tvoje ďalšie výtvory . Pekný večer ti prajem .
soncya
izka nesklamala. :-)
Krása ako vždy. Daj aj niečo nepodarené, aby som nedostala mindrák. :-D
denyany
krásne! veľmi obdivujem tvoje diela, lebo to ozaj diela sú. klobúk dolu, Izka.
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáriky...teší ma, že vás tento skvelý a chutný zákusok zaujal.-)) Prajem vák prekrásnu nedeľu.-)))
cesminaz
Krasny zlatucky zakusok s tymi bodkami ;-D naozaj originalne... @izabelka si naozaj velmi sikovna gazdinka :-)
angast
krásne štuplíky. Jedna bodka krajšia ako druhá. Nádherné veci nám tu predvádzaš. Máš ozaj šikovné ruky a výnimočnú fantáziu. Krásnu nedeľu ti prajem.
klaudia968
Veľmi pekné a určite aj chutné, ďakujem za nový recept. Určite čo najskôr vyskúšam.
mariamka
kym som neprecitala recept, myslela som, ze bodky ste robili s cokoladou, bielou, tmavou.. :) ale po precitani mi padla sanka! nadherna praca, vysperkovana do detailu, taky kremik robievam, da sa jest aj sam :)
staja
Všetko už napísali - jednoducho krásne
starkamajka
Izka,parádne roládky.Pobavila si sa s tými bodkami,tiež som si myslela ,že sú z čololády.Ale kto -umí,tak umí.Príjemnú nedeľu.
izabella929
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre,.) teší ma, že sa vám páčia moje zákusky...budem sa snažiť ešte niečo pridať skôr, než prídu horúčavy...
frezia68
Zasa niečo s fantáziou a milé s tými bodkami.Určite aj chutné :-)))
1andy
jeej to je fakt milé....určite skúsim.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Krásne. Určite vyskúšam.
1andy
Izabel práve som si prezrela všetky tvoje recepty a zopár dosť ich aj poputovalo do mojej KK ďakujem :-)
izabella929
@cloviecka...dr žia spolu, lebo po naplnení krémom, ich treba zrolovať a zabaliť na tesno do peč.papiera a dať do chladničky na noc...krém stuhne a drží rolky spolu...dnes sú ešte chutnejšie, ako boli včera...)Všetkým, ktorí ste mi napísali komentáre veľmi pekne ďakujem.-))
vierutt
Aké nádherné valčeky! Izabelka, Tvoje recepty sú úžasné! Navyše Tvoj postup ku každému jedlu je taký podrobný, že sa nedá nič pokaziť. Si veľmi praktická a vynaliezavá a navyše si to všetko nenechávaš pre seba. V sobotu som piekla Tvoj "Benátsky sen", bol fantastický, všetkým gratulantom veľmi chutil. A znovu chcem zdôrazniť a upozorniť na Tvoj úžasný popis a postup receptu, pretože nevznikli žiadne "prestoje", všetko išlo krásne od ruky. Vďaka.
srac
... bodkovaný sen s nebíčkom v papuľke! Nuž, nič sa nedá robiť milá @izabella929 - šikovnosť Ti naozaj nikto nemôže neuznať! Už dávno som si Ťa, bez Tvojho súhlasu, zaradil do svojej "hviezdnej kavalérie božských chutí" vo funkcii 1. vlajkonosič ! -:)))
izabella929
@vierutt...ve ľmi pekne ti ďakujem v prvom rade za vyskúšanie toho úžasného zákusku.-)) v druhom rade za pochvalu za fotopostup...snažím sa, aby ten kto ho pečie na mňa nešomral...a v poslednom rade ma veľmi teší, že všetkým tvojim hosťom chutilo...) toto je pre mňa tá najkrajšia a najmilšia správa...)
havino
@izabelka , veľmi milé roládky a iste aj chutné, nádherná inšpirácia. Uložím,ale viem,že stačí mi otvoriť tvoj profil a mám na výber, na hoc akú oslavu a len spoľahlivé recepty, super
izabella929
@sracz.. Ďakujem pekne za pochvalu a zaradenie do ,,hviezdnej roty,,,))teší ma, že ťa tento zákusok zaujal už aj preto, že práve si na ňom pochutnávame so susdekou pri kávičke..a chutí nám veru.-)))teraz sa tie chute poriadne spojili a je skvelý, jemnučký a cíťiť v ňom dobre citrónovú chuť, čo je fajn..)pozdrav letí za veľkú mláku.-)))
izabella929
@havino...ve ľmi pekne ďakujem za tvoj milý komentár...)práve som písala sraczovi, že si na nich pochutnávame so susedkou pri kávičke...a čím ďalej , tým sú lepšie...len už ich je málo...robila som aj citrónovú zmrzlinu podľa Renky a je fantastická...)
danda3
Izabelka, krásny zákusok ako vždy u Teba!♥
mesiar50
Odpadnem,že čo si zase vykúzlila ! Si originálna kuchárka
sonulienka
ako to,že som toto prehliadla? Už je to aj v KK a najbličšie určite skúsim.
elixir
Tento koláčik bude zajtra na rade... Vyzerá krásne.
izabella929
@sonulienka...te ším sa, že sa ti páči.)@elixir..u ž sa teším, ako sa vám bude páčiť a hlavne chutiť...keď postojí jednu noc v chladničke, je to parádna chuť.-)) ďakujem vám obom veľmi pekne za milé komentáre.-)
elixir
Izka, tu je fotka mojich bodkavých "rolko-rezov". :) Chutilo nám.



angast
@elix ír
I keď je to hranatá rolka, vytvorila si parádny zákusok. Ako vidím, si jediná, ktorá keď "vyskúšam" aj slovo dodržala.
izabella929
@elixir...ve ľmi pekne ďakujem za vyskúšanie môjho receptu) ma napadlo v súvislosti s tými rezmi, že veď by bolo jednoduchšie urobiť bodkované rezy, ako rolky...mne sa toje dielo veľmi páči a keď budem mať viac času, určite ich urobím takto...a budem ich krájať tak, aby na každej kocke bolo 5 bodiek...si šikulka a teším sa veľmi, že vám chutili.-))) nech sa ti dielo darí...
izabella929
@angast...dost ávam takého fotečky od Varecháčok, ktoré vyskúšajú moje recepty a veľmi ma to teší..lebo som si istá, že im chutilo o čom aj píšu...ďakujem ti pekne, že si reagoval...si veľmi, pozorný.-)))
salinka
Izabelka moja, gratulujem ti k prvenstvu najaktívnejších:-) Pre mňa si tiež favorit č.1 !!!!!!
Dobre, že som našla aj tento tvoj receptík:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia