Foto: izabella929
Tento zákusok je veľmi chutný..je to dvojfarebné piškótové cesto a výbornou tvarohovou plnkou, ktorú osvieži citrónová šťava a kôra...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Biele cesto: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
70 g |
|
1/2 bal. |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Tmavé cesto: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
1,5 dkg |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
ako prvé som si pripravila pečiace papiere...aby som robila bodky rovnomerne, urobila som si z papiera šachovnicu..kde sa body pretínajú tam som urobila bodku...zároveň som si pripravila z papiera lievik na kvapky...
-
2
Pripravila som si do 2 misiek suroviny na obidva cestá...do nádob som dala 4 lyžice práškového cukru a vajcia som rozdelila a bielka som dala do cukru..
-
3
bielka s cukrom som vymiešala na tvrdý sneh a postupne som pridávala do nich po jednom žĺtky a miešala do tuhej hmoty...
-
4
do 2 nádob som pripravila ostatné suroviny,krtoré smom zmiešala a postupne pridávala po jednej lyžici k vymiešanej cukrovo-vajcovej hmoty...všetko miešala mixérom...toto sú už hotové vymiešané hmoty...
-
5
a teraz treba trpezlivosť...na papier som dávala biele aj hnedé bodky...trúbu som nechala vyhriať na 180st. ukladanie bielych bodiek..bodky sa pečú iba 1 minútu...
-
6
bodky z hnedého cesta...bodky sa pečú iba 1 minútu
-
7
bodky som nechala cvíľku vychladiť a na biele bodky som vyliala hnedé cesto..toto cesto sa pečie 10 min..
-
8
na hnedé bodky som vyliala biele cesto...toto cesto sa pečie 10 min.
-
9
upečené cestá som nechala vychladiť a stiahla som z nich papiere...cesto som upravila...po dĺžke som ho prerezala na šírku 11cm.
-
10
upravené cestá...
-
11
pripravila som si plnku...maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a šťavu s kôrou z 1 citrónu...plnku som rovnomerne rozdelila na všetky pásy..
-
12
cestá som zrolovala do šírke a zabalila do pečiaceho papiera a nechala v chladničke vychladiť...môže zostať v chladničke po celú noc..
-
13
pokrájať treba horúcim nožom na rovnaké rolky...pozn: pozor pri pečení cesta, aby sa nevysušil, lebo môže pri rolovaní prasknúť ako mne...pokrájala som na rezy...dobrú chuť..
Krása ako vždy. Daj aj niečo nepodarené, aby som nedostala mindrák. :-D
I keď je to hranatá rolka, vytvorila si parádny zákusok. Ako vidím, si jediná, ktorá keď "vyskúšam" aj slovo dodržala.
Dobre, že som našla aj tento tvoj receptík:-)